Von Uffenbach Route

Een plezierreis in de zomer van 1718

1.267 km in 24 etappes door Nederland, België en Duitsland

De Von Uffenbach Route is geïnspireerd op het boek Een plezierreis in de zomer van 1718, de familie Von Uffenbach in de Nederlanden. Deze Frankfurtse familie heeft een internationale oriëntatie en besluit met een omvangrijk gezelschap een rondreis door de toenmalige Nederlanden te maken. Er worden familiebezoeken gedaan en natuurlijk allerlei bezienswaardigheden bezocht zoals kerken, stadhuizen, botanische tuinen en academische instellingen.

Aan de hand van het door de familie geschreven reisverslag is er een prachtig en rijk geïllustreerd boek geschreven door Dr. Johan R. Ter Molen waarin de hele reis en bezienswaardigheden uitvoerig zijn beschreven. Aan de hand van deze uitgave zijn met medewerking – en toestemming van de auteur en uitgeverij Waanders de verschillende etappes van de route samengesteld waarbij daar waar mogelijk ook 20e -eeuwse bezienswaardigheden zijn toegevoegd.

De route is totaal 1267 km lang en zoveel mogelijk van station-tot-station gepland behalve het eerste deel langs de Rijn. Maar af en toe een hotelletje, B&B of camping bezoeken voor een overnachting maakt de tocht alleen maar authentieker. Voor een optimale beleving kunt het boek van uitgeverij Waanders via bol.com bestellen. Voor zorgeloze navigatie (inclusief gesproken instructies) adviseren wij u onze app te gebruiken

© Bol.com

Plezierreis in de zomer van 1718

De familie Von Uffenbach in de Nederlanden

In de jaren 1709-1711 hebben de gebroeders Von Uffenbach uit Frankfurt, ter afsluiting van hun studie, een wetenschappelijke reis gemaakt waarbij zij langdurig in de Noordelijke Nederlanden hebben verbleven. Hun zeer gedetailleerde reisnotities werden al in de 18de eeuw uitgegeven onder de titel ‘Merkwürdige Reisen’.

Koop op bol.com

route.nl

route.nl

Route.nl is een gratis site voor het ontdekken van mooie fiets- en wandelroutes. Samengesteld door VVV, Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Falk, route.nl en andere partners.

Meer over route.nl