Route.nl is het grootste multimediale routeplatform van NederlandBelgië en Duitsland voor recreatieve fietsers en wandelaars. Duizenden gratis fiets- en wandelroutes op de route.nl website, in de app en in de route.nl magazines wijzen recreanten de weg door de mooiste natuurgebieden, steden en dorpen in Nederland én over de grens. Route.nl werkt samen met hotels, restaurants, eetcafés en andere horecagelegenheden om de recreanten de gelegenheid te bieden om een hapje te eten, iets te drinken of te overnachten tijdens of na een tocht. 
 
Als je samenwerkt met route.nl bereik je een koopkrachtige recreatieve doelgroep die voornamelijk bestaat uit actieve 50 plus levensgenieters, maar ook uit gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Zij zijn op zoek naar mooie gebieden om te verkennen, maar ook naar gezellige plekjes om neer te strijken tijdens hun dagje uit. Route.nl kan je helpen om deze recreatieve doelgroep te bereiken met je onderneming en op die manier nieuwe klanten aan te trekken.

facts

Online

Website

De gebruikers van route.nl zijn echte levensgenieters die altijd op zoek zijn naar mooie plekjes om te verkennen op de fiets of te voet. De route.nl websites helpt hen daarbij door ze steeds weer te voorzien van nieuwe routes en door ze te inspireren met interessante verhalen en tips om een dagje uit nog leuker te maken. Op de website kunnen gebruikers ook hun eigen routes uitstippelen met de routeplanner. Route.nl bereikt gemiddeld 211.713 unieke bezoekers per maand met 1.423.102 pageviews.* 

*Gemeten in de periode van mei t/m juni

App

Recreatieve fietsers en wandelaars zijn vaak onderweg. Met de route.nl app hebben zij al hun favoriete routes altijd bij de hand, waar ze ook zijn. De app is voor de ware liefhebber uitgebreid tot een volledige routenavigatie met handige aanwijzingen en gesproken begeleiding.  Meer dan 1.000.000 fiets- en wandelliefhebbers gebruiken de route.nl app al. Met de app worden per maand 76.149 bezoekers bereikt met 2.321.473 pageviews.* 

*Gemeten in de periode van mei t/m juni

Offline

Route.nl brengt ieder jaar twee magazines en verschillende pocketgidsen uit voor de fiets- en wandelliefhebber. Recreanten kunnen door deze magazines en gidsen heen bladeren om inspiratie op te doen voor een tochtje en een leuke route uit te zoeken. De magazines en pocketgidsen worden onder andere verspreid onder de samenwerkingspartners van route.nl zoals de VVV’s en horecagelegenheden, maar je vindt de magazines ook bij kantoorboekhandels en bij Albert Heijn. De magazines en de pocketgidsen worden ook online verkocht. 

route.nl jaarboek

Het jaarboek is meer dan 300 pagina’s dik en het staat boordevol prachtige fiets- en wandelroutes, aangevuld met gezellige plekjes en prikkelende verhalen. Dit boek komt uit aan het begin van het jaar. Recreanten kunnen dit boek het gehele jaar door gebruiken om leuke dagjes uit te plannen en gebieden te ontdekken waar ze uit zichzelf misschien nooit zouden komen. De oplage van het jaarboek bedraagt 60.000 exemplaren.

Lees meer over de mogelijkheden en distributie van het jaarboek


route.nl zomerboek

Net voordat de zomer begint, verschijnt het route.nl zomerboek. Dit magazine is bedoeld als hulpmiddel om de zomer actief door te komen. In het magazine vind je fiets- en wandelroutes, maar ook sfeervolle reportages, lekkere recepten en gezellige plekjes om bijvoorbeeld een hapje te eten of om te kamperen. Dit boek is minder dik dan het jaarboek en daardoor perfect om mee te nemen tijdens een tochtje of op vakantie. Alles wat je nodig hebt voor een zomer vol fiets- en wandelplezier.


route.nl pocketgids

Door het jaar heen verschijnen er verschillende pocketgidsen. Met deze routegidsen worden provincies, streken of leuke thema’s uitgelicht aan de hand van de mooiste routes en leuke tips voor een hapje, een drankje of een overnachting. Van prachtige natuurgebieden tot boeiende bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en nog veel meer, je vindt het allemaal in de pocketgidsen. Door het A6-formaat van de pocketgidsen zijn ze gemakkelijk mee te nemen onderweg.

Kies je pakket en sluit je aan

Smoelenboek route.nl team

Amiet

Amiet - Sales manager

 

Tony

Tony - Zuid-Holland

  

Roland

Roland - België

  

Patrick

Patrick - Noord-Holland, Flevoland, Friesland

  

Jeroen

Jeroen - Gelderland

  

Ingrid

Ingrid - Zeeland, West-Brabant

  

Bram

Bram - Limburg, Oost-Brabant

  

Abdel

Abdel - Utrecht, Noord-Brabant

  

Wilco

Wilco - Achterhoek, Overijsel, Drenthe, Groningen