De route.nl app is het ideale hulpje tijdens het wandelen en fietsen. Laat je inspireren door meer dan 65.000 fiets- en wandelroutes en trek er lekker op uit. Met de app bij de hand zul je nooit meer verdwalen. De route.nl app is geheel gratis beschikbaar voor je iPhone, Android-telefoon en tablet.


Meer informatie over de
iPhone (iOS) app Android app


of download meteen in de

App Store Google play Store
app mockup

Ruim 493.000 downloads!

Wist je dat...
de route.nl app
Veel handige functies heeft?

Offline wandel- en fietsroutes

Soms kom je op plekken met weinig bereik. Geen paniek, daar is een oplossing voor!
1. download offline fietsroutes Open de route die je offline wil gebruiken en klik in de detailpagina op het icoon.
2. download ook offline wandelroutes Download de route.
3. vind al je gedownloade fiets- en wandelroutes terug Je kan nu zonder internet de route gebruiken.

Fiets & wandelnavigatie op zak

In- en uitzoomen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Raak nooit meer de weg kwijt met de geïntegreerde GPS bepaling. Zo weet je altijd waar je bent.

Met de geïntegreerde kompasfunctionaliteit was navigeren nog nooit zo eenvoudig. Klik een 2e keer op het GPS-icoon en de kaart draait met je mee. De pijl geeft aan in welke richting je rijdt. Handig hè!

Vind de leukste wandel- en fietsroutes

Met maar liefst 35.000 fiets- en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland is route.nl een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zoek snel en eenvoudig de routes waar jij van houdt met de filter.

De leukste tips voor onderweg

Bij veel routes geven we tips van de leukste bezienswaardigheden en gezelligste terrassen die je niet mag missen. Tik op een bezienswaardigheid voor meer informatie.

Download de gratis
route.nl app

Zoek in de App store of Google Play op "route.nl", dan komt de App van route.nl direct naar voren. Deze is gratis te downloaden. Heb je een QR-scanner op je smartphone, dan is het ook mogelijk om de code hieronder te scannen. Nadat de code gescand is, word je meteen doorgestuurd naar de downloadpagina in de App store of naar Google Play.

Download App QR-code

Of ga direct naar:

 App store  Google Play

Meer over onze app:

Tips om te fietsen/wandelen met de app!

Tips om te fietsen/wandelen met de app!

Wij hebben voor jou tips verzameld om je nog beter op pad te kunnen sturen met de route.nl fiets- en wandelroute app voor Android en iOS.

De wandel- en fietsroute app voor iPhone (iOS)

De wandel- en fietsroute app voor iPhone (iOS)

Heerlijk ontspannen wandelen of fietsen door de mooiste natuurgebieden en alle dagelijkse zorgen van je af laten glijden.Wil jij zonder zorgen wandelen en fietsen? Download dan de gratis route.nl app.

De wandel- en fietsroute app voor Android

De wandel- en fietsroute app voor Android

Het is hartstikke vervelend als je verdwaalt tijdens een fietstocht of een wandeling. Wil je dat graag voorkomen? Zet de gratis route.nl app dan snel op je telefoon.

Voorbereid bergop en bergaf met route.nl

Voorbereid bergop en bergaf met route.nl

Sinds kort vind je bij iedere route een hoogtegrafiek, waarmee je precies kunt zien op welke plek een route bergop en bergaf gaat. Zo kun je makkelijker routes kiezen die passen bij jouw voorkeuren.