Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar de mooiste fiets- en wandelroutes en de meest verrassende bezienswaardigheden binnen de leukste regio’s en natuurgebieden werken we samen met verschillende partners. Zo kunnen we jou kwaliteitsroutes aanbieden. Maak kennis met onze partners en vind de routes waarnaar jij op zoek bent.

Visit Mechelen

In het hart van Vlaanderen, tussen Brussel en Antwerpen, vind je het prachtige Mechelen. Flaneer langs eeuwenoude bezienswaardigheden en door smalle straatjes in de stad. Duizenden mooie verhalen liggen hier voor het oprapen. De stadskern wordt omringd door weelderige groene gebieden die de harten van fietsers en wandelaars sneller doen kloppen.

Toon meer
VVV Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen kenmerkt zich door bijzondere gebieden zoals het Land van Maas en Waal tussen de twee rivieren en de Betuwe. Fiets of wandel door mooie natuurgebieden, bruisende stadsharten en langs de rivieren.

Toon meer
Die Junge Donau

De Donau ontspringt in het Zwarte Woud en vanaf daar stroomt de rivier door de prachtige landschappen van Zuid-Duitsland naar het Beierse Passau. Aan de rand van de rivier kun je genieten van talrijke culture hoogtepunten en mooie steden zoals de residentiestad Donaueschingen en Ingolstadt, het kloppende hart van Beieren.

Toon meer
Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied vol prachtige heuvelachtige bossen, indrukwekkende landgoederen met kastelen en sfeervolle restaurants om neer te strijken. Een prachtig decor voor eindeloos veel tochtjes op de fiets en te voet.

Toon meer
Salland Marketing

De slogan 'Salland Natuurlijk Gastvrij' geeft je het ware gevoel als je het vakantiegebied Salland bezoekt. Salland is gevangen tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park â??De Sallandse Heuvelrugâ?? en kenmerkt zich door gezellige dorpen, Hanzestad Deventer, oude boerderijen, landhuizen, havezaten en gerestaureerde molens.

Toon meer
Waterreijk Marketing

WaterReijk Weerribben Wieden is thuishaven van publiekstrekkers als Nationaal Park Weerribben-Wieden, Giethoorn en Blokzijl. Dit poldergebied is door veenwinning in het verleden afgegraven met als resultaat: uitgestrekte riet- en hooivelden met water in plassen, meren, vaarten en vennen. Ontdek het Nationaal Park op www.route.nl.

Toon meer
Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Toon meer
Vechtdallijnen

Vechtdallijnen is onderdeel van Arriva. Zij staan voor openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen. Een reis met een bus of een trein van Arriva naar een mooie plek is het perfecte begin van een leuk en actief dagje uit.

Toon meer
Apollo Hotels & Resorts

De hotels van Apollo Hotels & Resorts vormen het perfecte startpunt voor uw fiets- of wandelvakantie. De hotels zijn namelijk verspreid over heel Nederland, aan de kust, midden in de stad of dichtbij prachtige natuurgebieden zo als de Veluwe. Een aantal van onze hotels zijn in het bezit van het Fietsers Welkom! keurmerk en beschikken over extra faciliteiten die bijdragen aan een zorgeloos verblijf. Voor wandelaars en fietsers zijn er speciale arrangementen samengesteld.

Toon meer
Nedersaksen

In Nedersaksen kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maak een fietstochtje of een wandeling en ontdek dit prachtige gebied op een actieve manier. Zo kom je er het makkelijkste achter wat Nedersaksen wel niet allemaal te bieden heeft. Je hebt de keuze uit zowel heuvelachtige routes en uit rustige routes.

Toon meer
Toerisme Ruhr

Stap op je fiets en maak kennis met de fietsmetropool Ruhr. Mooie meerdaagse routes nemen je mee door natuurgebieden, maar ook door bruisende steden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Je vindt in het Ruhrgebied allerlei bezienswaardigheden uit de tijd van de Romeinen en nog veel meer moois.

Toon meer
Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Toon meer
Hessen

In het hart van Duitsland vind je Hessen: het gebied van vakwerk flair en wijncultuur, diepe bossen en sprookjeskastelen. Hessen betovert met zijn grote keus aan activiteiten voor onbekommerde vakantiedagen. Hier woonden meer dan 200 jaar geleden de gebroeders Grimm. De plaatsen waar ze woonden en werkten, hun wereldberoemde sprookjes en hun politieke activiteiten in de historische Frankfurter Paulskirche vormen vandaag de dag het decor voor wandelaars en fietsers, voor culturele bezoeken en stedentrips en voor heerlijke dagen ver weg van de hectiek van alledag. Ga mee op reis door het boeiende Hessen - het land van de gebroeders Grimm.

Toon meer
Falk

Falkplan is de uitgever bij uitstek van papieren fiets- en wandelkaarten in Nederland. Zij heeft al jaren ervaring met het uitzetten en publiceren van fietsroutes in de gehele Benelux. Op route.nl vind je vele Falk routes waarin de klassiekers uitgezet zijn! Bestel ook de fietskaarten van Falkplan, zodat je altijd weet waar je bent!

Toon meer
Vereniging Natuurmonumenten

De fietsroutes van Natuurmonumenten op www.route.nl geven je een bijzondere natuurlijke kijk op Nederland. In de klein- en grootschalige natuurgebieden kom je helemaal tot rust. Ga ook zeker naar de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en laat je inspireren.

Toon meer
Gemeente Krimpenerwaard

Wie de Krimpenerwaard verkent, heeft het gevoel in een levensgroot en prachtig schilderij te zijn. Alles voor een heerlijk dagje uit of een korte vakantie in eigen land vind je in de Krimpenerwaard.

Toon meer
Hanzesteden Marketing

De roemrijke geschiedenis van de Hanzevallei heeft haar sporen achter gelaten in de hanzesteden zoals Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Hasselt en Doesburg. Naast deze prachtige steden en imponerende Havezaten, is de natuur in de Hanzevallei overweldigend aanwezig met haar bosrijke landgoederen en vergezichten over de IJssel.

Toon meer
Geheim over de grens

Word grenzeloos verliefd op de natuur in de grensstreken van Nederland en Duitsland; dat is al sinds 1958 de doelstelling van Euregio. Maar liefst 129 Duitse en Nederlandse gemeenten werken samen om het Nederlands-Duitse grensgebied te stimuleren. Euregio biedt je dan ook mooie grensoverschrijdende fietsroutes aan, heel bijzonder!

Toon meer
Amstel

Bij Amstel brouwen we al bijna 145 jaar geweldig bier. Bier om samen iets te vieren of ergens bij stil te staan, om met elkaar bij te praten of juist lol te trappen. Soms is ons bier er op de mooiste momenten bij. Staat het proosten ermee symbool voor de band die je met elkaar voelt. Van die momenten die je samen altijd bij zullen blijven. En dan gebeurt er iets bijzonders met ons geweldige bier. Dan wordt het ineens onvergetelijk bier. Zodra je er even bij stilstaat, denk je waarschijnlijk al snel aan de gedenkwaardige biermomenten die je zelf hebt meegemaakt

Toon meer
Hi-Tec

Hi-Tec Sports is opgericht in 1974, in het Engelse dorpje Shoeburyness. De Hi-Tec Squash, was met zijn baanbrekende ontwerp direct een groot succes. De innovatieve manier het merk wereldbekend maakte, is inmiddels onderdeel geworden van een studie op de Harvard Business School. Er meer dan 500 Hi-Tec modellen op de markt. Een collectie van geweldige producten voor sport- en schoenfanaten!

Toon meer
Staatsbosbeheer

De grootste en uitgestrekte natuurgebieden en bossen van Nederland worden door de Nederlandse Staat opengesteld en geven je een prachtige ervaring in de Nederlandse natuur die je op de fiets kunt opdoen. Het is heel bijzonder om eens met een boswachter af te spreken in de bijzondere bezoekerscentra die Staatsbosbeheer rijk is.

Toon meer
Vechtdal Marketing

De Overijsselse Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar je nog volop ruimte en rust vindt. Al watertandend heeft onze partner organisatie Vechtdal Marketing een unieke 'smaakfietsroute' samengesteld, waarin je de streek letterlijk kunt proeven. Smakelijk!

Toon meer
Twents Bureau voor Toerisme

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap per auto, fiets, of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

Toon meer
VVV

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Toon meer
Waterlinies 2015

Het concept voor een verdedigings linie waarbij het laaggelegen polderlandschap onder water wordt gezet dateert al van 1589. Met de forten in de vestingsteden Muiden, Weesp, Naarden, Gorinchem en Woudrichem werd de linie vanaf de hogere grond bewaakt. Verken deze unieke vestigingswerken in het unieke polderlandschap.

Toon meer
Stichting Achterhoek Toerisme

Gezellige middeleeuwse stadjes met smalle straatjes die barsten van de historie, prachtige heuvelachtige bossen, wijngaarden en de lekkerste streekproducten, je vindt het allemaal in de Achterhoek. Hier kun je met volle teugen genieten.

Toon meer
IJsseldelta Marketing

De IJsseldelta is een uitgesproken regio met onderscheidende elementen als rust en weidsheid van het Nationaal Landschap IJsseldelta en de dynamiek en cultuur in de omliggende steden. Het meanderende landschap herbergt vele schatten uit het verleden van de Hanzesteden en de handelsreizigers die via de waterwegen haar weg vonden.

Toon meer
Algemeen Dagblad

Naast het landelijke nieuws ontvang je ook dagelijks het regionieuws. Met je eigen regio-editie blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit jouw regio. Bij jou om de hoek, in jouw gemeente of provincie. Kwaliteit staat hier voorop. Want het AD brengt het regionale nieuws op een kwalitatieve en professionele manier. Je weet dan echt wat er bij jouw regio speelt

Toon meer
Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Toon meer
De Kempen

Net over de grens van Noord-Brabant vind je de Antwerpse Kempen. Geniet hier van bossen, heidevelden, prachtige oude bezienswaardigheden zoals begijnhoven en abdijen en gezellige stadjes en dorpen als Turnhout, Lier en Malle. Verder kun je je hier culinair in de watten laten leggen met de lekkerste streekgerechten

Toon meer
Top Trails

Top Trails zijn de mooiste 16 wandelroutes in Duitsland. Wie graag wandelt in de natuur, vind met Top Trails zeker de juist weg!

Toon meer
Bureau Toerisme Laag Holland

In Laag Holland liggen de rustieke dorpjes van weleer. Al fietsende vind je de Nederlandse historie terug in de prachtige rechte polderlijnen en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Laag Holland is een nationaal landschap. De Stelling van Amsterdam en de Beemster zijn door Unesco op de Wereld erfgoed lijst geplaatst.

Toon meer
Profile

Een echte specialist geeft altijd meer. Een topassortiment alleen is niet voldoende. Profile â??de Fietsspecialistâ?? garandeert je daarom ook het beste advies en uitgebreide service. Ze staan altijd voor je klaar. Vóór, tijdens en zeker ook na je aankoop. Ook bieden ze een â??niet tevreden, geld terugâ?? garantie. Altijd de beste service bij Profile de fietsspecialist!

Toon meer
Toerisme Vlaanderen

Glooiende heuvellandschappen, prachtige bloeiende heidevelden, uitgestrekte bossen en wilde golven aan de kust, je vindt het allemaal in Vlaanderen. Stap op je fiets of ga lekker wandelen in de vlakke Antwerpse Kempen of in de ongerepte bossen van de Ardennen, maak kennis met gezellige steden en geniet van de charme van Vlaanderen.

Toon meer
Vakantieland Duitsland

In alle Duitse regio’s lopen routes van verschillende moeilijkheidsgraad en uiteenlopend van karakter. Volg bijvoorbeeld het verloop van een voormalig spoortraject, of kies voor een themaroute als de route van de industriecultuur. Probeer juist ook eens een fietstocht in een gebied van Duitsland waar je nog nooit bent geweest, want je zal merken dat zowel de natuur als de cultuur per regio uniek is. Langs de kust of in de bergen, door donkere bossen of over glooiende heuvels: Duitsland heeft een enorme rijkdom aan landschappen die stuk voor stuk doorkruist worden door goed aangegeven wandelroutes. Een kleine optelsom levert op dat al deze routes bij elkaar maar liefst 200.000 kilometer meten – niet overdreven om te stellen dat je eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Ook het aanbod van Qualitätswanderwege wordt steeds groter, nu in totaal al 121 routes van tezamen 12.000 kilometer. Het Deutscher Wanderverband ziet er op toe dat deze routes voldoen aan tientallen eisen, waaronder duidelijke bewegwijzering, aantrekkelijke natuur, regionale bezienswaardigheden, parkeerplaatsen en horeca rondom de route.

Toon meer
Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Toon meer

Wil je ook partner worden van route.nl?

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Ik wil partner worden!