Wandelen in de Ardennen

© CC-BY P Thonnart

Een unieke wandelvakantie dichtbij in Wallonië en de Ardennen

Het mooie van de Ardennen en Wallonië is de afwisseling van wandelgebieden. De ene dag loop je op een heuvelrug en kijk je vanaf een rotspunt op een meanderende rivier. Een volgende dag wandel je door glooiend platteland en drink je een kop koffie op het dorpsplein van een gemoedelijk dorp. Je kunt verdwalen in een mysterieus bos, genieten van de meren en rivieren of dwalen over de paden van natuurgebieden. Ontdek het prachtige Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne, kom tot rust in de Waalse woudmassieven of wandel over de vlonders van de Hoge Venen.

© CC-BY WBT

Dankzij het grote aanbod zijn er wandelroutes voor elk niveau en elke wens. In de Ardennen kun je prachtige kastelen bewonderen, culturele uitstapjes maken, grotten bezoeken en genieten van ongerepte natuur. Ieder dorp of stad heeft wel een heerlijk terras of bourgondisch restaurant waar je heerlijke Waalse lekkernijen kunt proeven. Proef de Ardense ham, Belgische frieten en likeuren van ambachtelijke distilleerderijen.

© CC-BY P Thonnart

ntdek de ontelbare cultuur en Unesco-erfgoed rijkdommen van Wallonië en de Ardennen. Bezichtig de middeleeuwse kathedraal in Doornik,  het Centrumkanaal, de mijn Bois-du-Luc en het Belfort bij Binche en vergeet niet de industriële landschappen van Charleroi. Proef de bieren en kazen van de Abdij van Maredsous of geniet van het prachtige groen bij de Watertuinen van Annevoie.

© CC-BY WBT

Je kunt wandelen in één van de wildparken. Het wildpark van Saint-Hubert is een prachtig beschermd natuurgebied waar je dieren als herten en everzwijnen kunt bewonderen. Bij het 250 hectare groot wildpark van de Grotten van Han kun je de Europese Big 5 spotten: de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat.

Wandelen in Wallonië geeft het ultieme vakantiegevoel en het is super dichtbij!

Sentiers d'art, openlucht kunst route map image 141,80km
Sentiers d'art, openlucht kunst
Wandelroute 3169176 | Ohey | Wallonië | 141,80 km
Zin in een ongewone wandeling in de natuur? Wil je tijdens een wandeling verrast worden door verbazingwekkende kunstwerken? "Sentier d'Art en Condroz-Famenne" is een nieuw, aantrekkelijk en uniek wandelpad in Wallonië, dat zich uitstrekt over 141 km in de Vallei van de Smaken (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze) en wordt onderbroken door 42 kunstwerken in de natuur. Deze kunstwerken behoren tot de Land Art beweging die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur. Om te werken in harmonie met de omgeving die hem verwelkomt, werkt de kunstenaar met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert met de tijd tot ze uiteindelijk biologisch afgebroken wordt. Het zijn dus heel vaak efemere werken. Op Sentiers d'Art, zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven. Of het werk nu eenvoudig of complex is, Land Artintegreert zich met de natuur.Sentiers d'Art is gratis toegankelijk, het hele jaar door, 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor alle niet-gemotoriseerde gebruikers.De rondwandeling van 140 km is bewegwijzerd (rode rechthoek met het opschrift "Sentiers d'Art"). Sommige kleine familieroutes bieden de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te ontdekken over 6 tot 16 km en zijn niet bewegwijzerd.
chateau de bouillon ©Daniel Elke
Wandelroute Transardennaise  route map image 155,41km
Wandelroute Transardennaise
Wandelroute 2114567 | La Roche-en-Ardenne | Wallonië | 155,41 km
Een van de mooiste wandelingen van België doorkruist karakteristieke Ardense bossen, prachtige valleien (de Lesse, de Ourthe en de Semois) en pure landschappen van Belgische Luxemburg. Dit parcours van 7 etappes verbindt de 160 km tussen La-Roche-en-Ardenne en Bouillon. Beide stadjes zijn erg geliefd vanwege van hun indrukwekkendee geschiedenis en mooie ligging. De Ardennen zijn ingedeeld in een hoger en een lager gebied. De Transardennaise (Grande Traversée des Ardennes, GTA) loopt door de Lage Ardennen. Een streek waar je voortdurend klimt en daalt, dat leidt tot fraaie panorama’s over de uitgestrekte bossen en tot het ontdekken van ongerepte natuur. De route komt langs kleine dorpjes waar je kunt genieten van lokale producten en je ontdekt prachtige kastelen. Tijdens deze meerdaagse wandeling in de Ardennen maak je het jezelf door een verblijf inclusief bagagetransport te boeken bij een organisatie als Europ'Aventure.
VISITWallonia.be

VISITWallonia.be

Jansweg 1 2011 KL Haarlem +31 (0) 20 524 43 42 info.nederland@visitwallonia.be www.visitwallonia.be

Meer over VISITWallonia.be