Wandelen in de Ardennen

© CC-BY P Thonnart

Een unieke wandelvakantie dichtbij in Wallonië en de Ardennen

Het mooie van de Ardennen en Wallonië is de afwisseling van wandelgebieden. De ene dag loop je op een heuvelrug en kijk je vanaf een rotspunt op een meanderende rivier. Een volgende dag wandel je door glooiend platteland en drink je een kop koffie op het dorpsplein van een gemoedelijk dorp. Je kunt verdwalen in een mysterieus bos, genieten van de meren en rivieren of dwalen over de paden van natuurgebieden. Ontdek het prachtige Unesco Global Geopark Famenne-Ardenne, kom tot rust in de Waalse woudmassieven of wandel over de vlonders van de Hoge Venen.

© CC-BY WBT

Dankzij het grote aanbod zijn er wandelroutes voor elk niveau en elke wens. In de Ardennen kun je prachtige kastelen bewonderen, culturele uitstapjes maken, grotten bezoeken en genieten van ongerepte natuur. Ieder dorp of stad heeft wel een heerlijk terras of bourgondisch restaurant waar je heerlijke Waalse lekkernijen kunt proeven. Proef de Ardense ham, Belgische frieten en likeuren van ambachtelijke distilleerderijen.

© CC-BY P Thonnart

ntdek de ontelbare cultuur en Unesco-erfgoed rijkdommen van Wallonië en de Ardennen. Bezichtig de middeleeuwse kathedraal in Doornik,  het Centrumkanaal, de mijn Bois-du-Luc en het Belfort bij Binche en vergeet niet de industriële landschappen van Charleroi. Proef de bieren en kazen van de Abdij van Maredsous of geniet van het prachtige groen bij de Watertuinen van Annevoie.

© CC-BY WBT

Je kunt wandelen in één van de wildparken. Het wildpark van Saint-Hubert is een prachtig beschermd natuurgebied waar je dieren als herten en everzwijnen kunt bewonderen. Bij het 250 hectare groot wildpark van de Grotten van Han kun je de Europese Big 5 spotten: de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat.

Wandelen in Wallonië geeft het ultieme vakantiegevoel en het is super dichtbij!

Entlang der Grenzpfade zur Weser route map image 25,27km
Entlang der Grenzpfade zur Weser
Wandelroute 3734878 | Raeren | Wallonië | 25,27 km
name=Entlang der Grenzpfade zur Weser network=lwn oneway=yes osmc:name=Entlang der Grenzpfade zur Weser (Raeren) osmc:symbol=yellow:white:yellow_bar ref=8 roundtrip=yes route=hiking symbol=weiß-gelb-weiß type=route website=https://www.ostbelgien.net/Ostbelgien-komplett?linkid=37970
Een dag in de bossen rondom Jalhay route map image 14,91km
Een dag in de bossen rondom Jalhay
Wandelroute 334195 | Jalhay | Wallonië | 14,91 km
In de Belgische Ardennen kun je een lange dag door de bossen wandelen. Deze route neemt je mee door een aantal authentieke Ardense dorpjes waar je even op adem kunt komen op een gezellig terrasje.Hoge VenenDe wandeling neemt je onder meer mee door het Hertogenwoud. Dit bos maakt deel uit van het grensoverschrijdende natuurpark Hoge Venen-Eiffel. Met een oppervlak van zo’n 12.000 hectare is dit het grootste domeinwoud van België. Het is hier dus gegarandeerd stil en fris, ook dankzij de beekjes die hier stromen. Een wandeling door dit bos voelt als een avontuurlijke trektocht in het klein. Zeker als je dan ook nog een edelhert, everzwijn of vos spot.Gileppe stuwdamEen deel van de route loop je langs het meer van Gileppe. De stuwdam uit 1878 is een van de oudste betonnen stuwdammen van Europa. Een lift neemt je mee naar de top van de 77 meter hoge uitzichttoren voor een spectaculair panorama. Neem in Jalhay een kijkje bij de Saint-Michel kerk, de torenspits lijkt wel uitgewrongen te zijn.
VISITWallonia.be

VISITWallonia.be

Jansweg 1 2011 KL Haarlem +31 (0) 20 524 43 42 info.nederland@visitwallonia.be www.visitwallonia.be

Meer over VISITWallonia.be