Leipzig

© LTM Tom Schulze

Kastelen en paleizen, kilometers idyllische fiets en wandelpaden, een fascinerend merenlandschap met gezinsvriendelijke waterwegen en de levendige culturele stad Leipzig; bezoekers van de stad en regio Leipzig zullen verrast zijn door de veelzijdigheid.

Culturele stad Leipzig

Bach, Mendelssohn, Goethe of Schiller

De namen van talloze grote persoonlijkheden zijn nauw verbonden met Leipzig. Daarom reizen duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld elk jaar naar de stad om in de voetsporen van beroemde componisten te treden. Maar Leipzig heeft nog meer te bieden: een divers cultureel leven, opwindende musea, een tropisch gevoel in de Zoo Leipzig, een hoge concentratie pubs en geschiedenis bij elke buurt. De traditionele handelsbeursstad kan immers al meer dan duizend jaar terugkijken. En er is veel gebeurd in deze tijd, denk maar aan de Slag om Naties in 1813 of de Vreedzame Revolutie in de herfst van 1989.

© Christian Hüller Fotografie

Beleef de culturele Historie 

Ervaar de culturele geschiedenis. Krachtige kastelen, prachtige kastelen, adellijke herenhuizen, oude molens en prachtige kerken getuigen van de rijke culturele geschiedenis van de regio Leipzig. In de tuinen van het Emaligen kloosters waren al in de middeleeuwen fruit en gekweekte medicinale planten.

Een jarenlange traditie van fruitteelt is vandaag de dag in het Saksische Fruitland. Regionale industriële cultuur is te zien tijdens een bezoek aan de openluchttentoonstelling van de mijnbouw.Een park om te ervaren met zijn originele bouwuitrusting. Vrienden van de Bahnkultur maken een rit op de meer dan 125 jaar oude Smalspoorbaan “Wilder Robert” of met de unieke historische Döbelner paardentram.

Van een andere soort zijn de sonore orgels van beroemde meesterbouwers zoals Silbermann en Kreutzbach en de uitstekende muziekevenementen op zeer speciale locaties.

© CC BY © Christian Hüller Fotografie

Wasser en Vital

Meer dan 20 meren met een totale wateroppervlakte van 70 km² wachten op de bezoekers rond Leipzig. Speciaal voor de wandelaar is het waterwegennet. Natuurlijke rivieren verbinden de culturele stad Leipzig met de omringende nieuwgevormde meren. Op gezinsvriendelijke watertours kan de stad en de omgeving worden ontdekt met een kano of roeiboot.

Voor degenen die liever wat meer actie ondernemen, die kunnen gaan windsurfen, wildwaterraften in het kanopark.  Maar natuurlijk komen alle andere waterratten die graag duiken, zeilen of gewoon willen zwemmen in de regio Leipzignicht niets te kort.

© Schlösserland Sachsen Sylvio Dittrich

Actieve recreatie in de natuur 

Goed bewegwijzerde fiets- en wandelpaden leiden recreatieve bezoekers, die willen bewegen en zich willen uitschakelen van het dagelijks leven, in de charmante hoek van de regio. Of het nu in de voetsporen is van de Lutherse Reformatie, op een beversobservatieroute in de Dübener Heide of op vruchtbare boswandelingen in de Dahlener Heide en het bos Wermsdorfer.

Onderweg is overal iets nieuws te ontdekken. Een speciale tip is een fietstocht op de Mulderadweg. De route voert over 230 km door het sprookjesachtige rivierlandschap. En als je door de lucht wilt glijden van boomtoppen naar boomtoppen zoals Tarzan, kun je de verschillende klimcursussen uitproberen, in Kriebstein of op de Albrechtshainer See.

Overtuig jezelf! De stad en regio van Leipzig zijn vol met mogelijkheden!

Leipzig Tourismus und Marketing GmbH

Leipzig Tourismus und Marketing GmbH

Tourist-Information Leipzig Katharinenstraße 8 D-04109 Leipzig Tel. +49 (0)341 7104-260 Mail: info@ltm-leipzig.de

Meer over Leipzig Tourismus und Marketing GmbH