Limburg

Limburg is een prachtige provincie met oneindig veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Je vindt hier historisch erfgoed uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de tijd van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en uit het mijnverleden.

Grenspark Maas-Swalm-Nette

In Limburg kun je genieten van mooie natuurgebieden met gevarieerde landschappen, zoals het Nationaal Landschap Zuid-Limburg en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Met de handige app “Langs Sporen” kun je het Grenspark Maas-Swalm-Nette beleven aan de hand van ruim 350 POI’s (Points of Interest).

Ook Nationaal Park De Meinweg (onderdeel van het Grenspark Maas-Swalm-Nette) is een bezoek meer dan waard. De adder en het wild zwijn voelen zich hier erg thuis, je hebt grote kans ze tegen te komen.

De Maas

En vergeet het water niet. De Maas zul je onderweg ongetwijfeld tegen komen en de Maasplassen, die het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland vormen, domineren het landschap in het midden van de provincie.

De mooiste routes door Limburg

Foto copyright: VVV Midden Limburg

Aangeboden door: