Limburg

Limburg is een prachtige provincie met oneindig veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Je vindt hier historisch erfgoed uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de tijd van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en uit het mijnverleden. Maak een tochtje door Noord-Limburg, Midden-Limburg of Zuid-Limburg en ga even terug in de tijd bij al deze eeuwenoude bezienswaardigheden.

Verder kun je in Limburg genieten van verschillende mooie natuurgebieden met gevarieerde landschappen: het Nationaal Landschap Zuid-LimburgNationaal Park De Groote PeelNationaal Park De Maasduinen,  Nationaal Park De Meinweg, het Heuvelland en het Leudal.

image

Natuurparken in Limburg

Limburg staat bekend om haar groene heuvellandschap in het zuiden, maar in de rest van de provincie vind je weer hele andere landschappen. Denk aan indrukwekkende zandruggen, veenlandschappen en weelderige bossen. Tijd om te genieten van de gevarieerde Limburgse natuur.

De Leukste plekjes van Limburg

De leukste plekjes van Limburg

Een fiets- of wandelroute is natuurlijk niet compleet zonder mooie highlights om onderweg te bekijken, gezellige adresjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje én een comfortabel hotel waar je aan het einde van de dag heerlijk tot rust kunt komen. Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld.

 

Door heel Limburg heen vind je bijzondere must-sees zoals mergelgrotten, oude kastelen en watermolens. Ga lekker op pad en bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen.

Bekijk al onze favorieten

Eén dagje in Limburg doorbrengen is veel te kort. Zoek daarom een leuk logeeradresje uit en geniet meerdere dagen van het bourgondische leven in Limburg.

Bekijk al onze favorieten

Bourgondisch genieten van heerlijke maaltijden, dat kan bijna nergens zo goed als in Limburg. Laat je in de watten leggen met al het lekkers dat Limburg te bieden heeft.

Bekijk al onze favorieten

image kopie© Liefde voor Limburg


partner logo

Aangeboden door:

Liefde voor Limburg

In Limburg vind je prachtige natuurgebieden die zich goed lenen voor een fietstocht of een wandeling, gezellige steden en overheerlijk bourgondisch eten en drinken. De ideale omgeving om te genieten van het leven.