Limburg

Limburg is een prachtige provincie met oneindig veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Je vindt hier historisch erfgoed uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de tijd van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en uit het mijnverleden.

image

Grenspark Maas-Swalm-Nette

In Limburg kun je genieten van mooie natuurgebieden met gevarieerde landschappen, zoals het Nationaal Landschap Zuid-Limburg en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Met de handige app “Langs Sporen” kun je het Grenspark Maas-Swalm-Nette beleven aan de hand van ruim 350 POI’s (Points of Interest).

logo

Ook Nationaal Park De Meinweg (onderdeel van het Grenspark Maas-Swalm-Nette) is een bezoek meer dan waard. De adder en het wild zwijn voelen zich hier erg thuis, je hebt grote kans ze tegen te komen.

De Maas

En vergeet het water niet. De Maas zul je onderweg ongetwijfeld tegen komen en de Maasplassen, die het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland vormen, domineren het landschap in het midden van de provincie.

De Leukste plekjes van Limburg© VVV Midden-Limburg

De leukste plekjes van Limburg

Een fiets- of wandelroute is natuurlijk niet compleet zonder mooie highlights om onderweg te bekijken, gezellige adresjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje én een fijn overnachtingsadres waar je aan het einde van de dag heerlijk tot rust kunt komen. Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld.

 

Door heel Limburg heen vind je bijzondere must-sees zoals mergelgrotten, oude kastelen en watermolens. Ga lekker op pad en bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen.

Bekijk al onze favorieten

Eén dagje in Limburg doorbrengen is veel te kort. Zoek daarom een leuk logeeradresje uit en geniet meerdere dagen van het bourgondische leven in Limburg.

Bekijk al onze favorieten

Bourgondisch genieten van heerlijke maaltijden, dat kan bijna nergens zo goed als in Limburg. Laat je in de watten leggen met al het lekkers dat Limburg te bieden heeft.

Bekijk al onze favorieten

image kopie© VVV Midden-Limburg


Aangeboden door:

partner 1
partner 2
partner 3
partner 1
partner 2
partner 3