Wandelen door Maassluis en de Broekpolder

Wandelroute 999940

Aangeboden door:

1291 94

Omschrijving

Tijdens deze wandeling door Maassluis en de natuur van de Broekpolder kom je even helemaal tot rust. Geniet van het uitzicht en het water om je heen.

Start van de wandeling
Het startpunt van deze route is Monsieur Paul, een lunchcafé midden in het historische stadshart van Maassluis. Een heerlijke uitvalsbasis voor deze wandeltocht. Begin met een lekkere kop koffie of sluit de wandeling af met een lekkere lunch. Wat begon als croissanterie is nu een drukbezocht lunchcafé met een warme, huiselijke sfeer. Monsieur Paul is ook op vrijdag- en zaterdagavond geopend, ideaal om hier je weekend goed te beginnen.

Door Maassluis
Deze wandelroute loopt door Maassluis, een maritieme stad met een historische binnenstad. Het is een sfeervolle stad met een rijke historie, waarvan nog veel zichtbaar en tastbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de schepen en de binnenstad met de twee vlieten. Maassluis is rond 1340 ontstaan als nederzetting bij een sluis in een zeewering die tussen de Noordzee en Rotterdam werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Daarna wandel je de natuur in en kom je langs de Foppenplas. De Foppenplas is het deel van de Foppenpolder dat in 1989 onder water is gezet voor de waterrecreatie.

Broekpolder
Tijdens deze wandeling van ruim 18 kilometer wandel je dwars door de veelzijdige Broekpolder. Een bosrijk gebied en een ultiem paradijs voor de vogelspotter en ook wandelaars, fietsers en ruiters kunnen hier hun hart ophalen. Door het gebied lopen Schotse Hooglanders en er is een speelparadijs met boomstammetjes en stapstenen; ideaal voor kinderen. De Broekpolder is aangelegd op voormalige havenslibdepots uit de Rotterdamse haven. De laag is maar liefst 6 meter dik, waardoor de polder een eind boven de omgeving ligt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Monsieur Paul (Noordvliet, 3142 CH, Maassluis, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Monsieur Paul
Noordvliet
3142 CH Maassluis
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Korte Boonestraat
3142 CE Maassluis

maassluis

Prinses Beatrixlaan
3143LA Maassluis

Westkaap

van Baerlestraat 103
3132EC Vlaardingen
010 - 234 07 80
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Monsieur Paul

Monsieur Paul

Restaurant

Brasserie Monsieur Paul is een brasserie midden in het histori...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Robert

op:

Ben, Noord-Holland

op:

hendrik

geplaatst op:

Mooi stukje afwisselende natuur in een tamelijke rust met Maassluis als stadse bondgenoot. Enige minpunt is dat het pad tussen 57 en 24 wel degelijk afgesloten is bij knooppunt 24 met een hek en degelijk slot. Hiernaast ligt een grondverwerkings- en overslagbedrijf. We hadden het geluk dat we via een onhandige kruip- en sluip-door op het grondverwerkingsbedrijf te komen dat gelukkig wel zijn hek op dat moment had open staan, om onze weg te vervolgen. Moeten ze echt aanpakken.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Wij hebben genoten van een mooie route. Het hek kon bij ons wel open, maar je moet het hek een beetje optillen

"Pech"

 geplaatst op:

Aardige route. Wat erg jammer is dat bijna aan het einde van de route, als je op de terug weg richting punt 24 loopt een hek geplaatst is... Wat op slot zit en je er niet door kan. Je moet helemaal terug. Of proberen over de sloot te springen bij de boer.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 999940 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 1-9-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding