Stadswandeling bourgondisch Den Bosch

Wandelroute 999913

Aangeboden door:

1559 357

Omschrijving

’s-Hertogenbosch is een van de gezelligste steden van Nederland. Tijdens deze stadswandeling van ruim 7 kilometer krijg je een goede indruk van de stad en wandel je door de sfeervolle straatjes en langs het water.

Gezellig Den Bosch
Begin met een bakje koffie en – natuurlijk – een Bossche Bol. Op de Parade heb je ook uitzicht op de Sint-Janskathedraal. De Sint-Janskathedraal is een laatgotisch, rijk versierde kerk die tussen 1380 en 1520 gebouwd is.

De Binnendieze
Den Bosch is de stad van de Middeleeuwse panden boven de Binnendieze. De rivier de Binnendieze werd vroeger gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats, maar ook als afvalstort. Door aanleg van een rioolstelsel in de stad verdween de Binnendieze langzaam, maar daar werd – gelukkig – een stokje voor gestoken: het vaarwater werd beschermd. Het water onder de stad is nu een van de historische trekpleisters van de stad: je vaart letterlijk onder gebouwen door. Tijdens de wandeling heb je zicht op de Binnendieze, maar ook wandel je langs andere wateren in de stad. Je steekt de Dommel over, maar je loopt ook langs de Singelgracht.

Het Bastionder
Vlakbij het centrum van ’s-Hertogenbosch bevindt zich het Bastion Oranje. Dit is het laatste bastion dat aan de vesting werd toegevoegd. Hier kijk je uit over het prachtige natuurgebied het Bossche Broek. In het voorjaar is het hier genieten van de duizenden krokussen en in de zomer kan lekker worden gepicknickt onder de monumentale bomen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

5211KN, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
's-Hertogenbosch
5211KN 's-Hertogenbosch
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Parade
5211KL 's-Hertogenbosch

VVV 's-Hertogenbosch

Marktstraat
5211JX 's-Hertogenbosch
073 612 71 70
Stuur een mail

Oplaadpunt

Hennequinstraat
5212NK 's-Hertogenbosch

s-hertogenbosch

Stationsplein
5211 BP 's-Hertogenbosch

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Het Bastionder

Het Bastionder

Bezienswaardigheid

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Erik

geplaatst op:

eerste gedeelte van de route vanaf de Karrestraat was heel mooi, maar er zit een vrij lang tussenstuk in wat volgens onze beleving een stuk minder is. het laatste stuk kwamen we weer in het centrum en was een stuk beter. Algemeen; een redelijk mooie route

Ingrid

op:

Anoeska, Anders

op:

Eva

op:

"Niks aan"

  op:

"Veel te veel langs de buitenrand Den Bosch, weinig mooie kleine binnenstraatjes! Dit uiteindelijk toch zelf gevonden, wat zeker ( en gelukkig wél) de moeite waard was"

  op:  

hans

op:

"Fine, but not all of the best"

 geplaatst op:

Many canals and a long way at the border of town, nothing bad but it is not so interesting as to make a specific different route.

Ina

op:

Suzanne

op:

Dick, Noord-Brabant

op:

"Fijn gewandeld. Den Bosch van een andere kant bekeken . In plaats van alleen Winkels"

  op:

Willeke , Noord-Brabant

op:

John

op:

Joost, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 999913 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 23-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding