Bijvoetpad

Wandelroute 999890

Aangeboden door:

2081 96

Omschrijving

Het Bijvoetpad is een route over de Hondsrug. Natuurlijk kom je veel hunebedden tegen, maar ook bossen, akkers, weide, zand en heide, een kanaal met bruggen en stuwen. Veel variatie dus! De route begint en eindigt in Borger. Hier vind je het Hunebedcentrum, waar je alles leert over deze mysterieuze bouwwerken.
Bijvoet is een algemeen voorkomende hoge overblijvende zomerbloeiende plant. De Nederlandse naam doet denken aan een Romeins gebruik. De Romeinen deden stukken van de plant in hun sandalen omdat ze dan minder last hadden van vermoeide voeten. De bladeren bevatten een vluchtige olie, die in aanraking met warme voeten verdampt. Dit had een verkoelend effect. De Latijnse naam Artemisia, verwijst naar de godin Artemis. De volksnaam 'moeder aller kruiden' spreekt voor zichzelf. Het kruid werd in de volksgeneeskunst ingezet tegen vrouwenziekten. Op sommige bladeren zitten galappeltjes. De gelukkige vinder daarvan kan er, volgens een oud bijgeloof, vanuit gaan dat hem een grote schat ten deel valt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

9531JT, Borger, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats

Hunebedstraat
9531TG Borger-Odoorn

Bezoekerscentrum Het Boomkroonpad / Houtvester Kuhnhuis

Steenhopenweg
9533PN Borger-Odoorn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Saaie route, veel verharde weg"

 geplaatst op:  

Ondanks de goede recenties vonden wij dit geen leuke route, stukken verharde weg daarom maar ingekort. Alleen het gedeelte langs hunebedden, via bospad was wel aardig om te lopen. Rest veelal via verharde weg; weinig te zien. Teleurstelling

"Top"

 geplaatst op:

Leuke route

"Supermooie en gevarieerde wandeling"

 geplaatst op:

Puur genieten, beste van Drenthe!

"Mooie gevarieerde route"

  op:

Henk , Anders

op:

"Gevarieerde route over harde en zachte ondergrond. Langs water, door bos, en ook nog wat campings waar je wmeventueel iets kunt drinken."

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 999890 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 1-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding