Rondje Maasbracht en de bossen van Montfort

Wandelroute 994955

Aangeboden door:

1374 43

Omschrijving

Maak kennis met de omgeving van Maasbracht en wandel door de bossen van Montfort. Een fijne wandeling om deze omgeving in Midden-Limburg beter te leren kennen, in welk jaargetijde je deze route ook bewandelt!

Haven van Maasbracht
Het startpunt van de route is M’Blend, dat prominent gelegen is aan de kenmerkende haven van Maasbracht. Je kunt hier op mooie dagen heerlijk vertoeven op het terras terwijl je 's avonds goed kunt dineren in de gezellig ingerichte zaak. M'Blend vormt dan ook een ideaal rustpunt voor deze mooie wandeltochten door Midden-Limburg. Maasbracht is de thuishaven voor de beroepsvaart, hier ligt één van de grootste binnenvaarthavens van Nederland. In Maasbracht vind je ook één van de grootste elektriciteitscentrales van Nederland, De Clauscentrale. Vanuit de haven loop je noordwaarts richting de industriehaven van Maasbracht. Je vervolgt de route naar Brachterbeek.

Brachterbeek
Daarna wandel je een klein stukje door Brachterbeek. Dit dorp ligt op het middenterras van de Maas. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat Brachterbeek in de IJzertijd al bewoond was. Daarna zet je koers richting het zuiden: richting Montfort en de bossen waar je doorheen zult lopen.

Landgoed Rozendaal
Landgoed Rozendaal ligt tussen Montfort en Sint Joost. Onder Rozendaal vallen de landgoederen Rozendaal en Schrevenhof en percelen in het Reigersbroek. Samen vormen ze een compleet beekdallandschap met laaggelegen grasland begrensd door bos op stuifzandruggen. Het is een mooi, afwisselend gebied van bos en open landschap. Door het hele jaar heen is het absoluut de moeite waard deze wandelroute te lopen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

M'Blend (Havenstraat, 6051 CS, Maasbracht, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
M'Blend
Havenstraat
6051 CS Maasbracht
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Veerweg
6051DT Maasgouw

VVV-agentschap Stevensweert in het Streekmuseum

Singelstraat West
6107BZ Maasgouw
0475 55 02 36
Stuur een mail

Bezoekerscentrum de Hompesche molen

Bilt 1
6107AA Maasgouw

Brugstraat

Brugstraat 2b

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

M'Blend

M'Blend

Restaurant

M'Blend is prominent gelegen aan de kenmerkende haven van Maas...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Helma, Anders

op:

"Leuk en afwisselend"

 geplaatst op:

We hebben deze route gewandeld . Leuke afwisseling tussen bos, dorp en langs de maas. Af en toe even grote weg.maar dat is echt minimaal.

"Rondje Montfort"

 geplaatst op:

De eerste km's zijn niet interessant. Saai, veel bebouwing, druk verkeer, autowegen en rechte paden. Pas richting Montfort wordt het mooi. De laatste km's terug weer saai.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 994955 | Toegevoegd op 17-10-2018 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding