Wandelen in Noord-Beveland

Wandelroute 989903

Aangeboden door:

765 55

Omschrijving

Wandelen en Zeeland gaan perfect samen. Kom daarom ook helemaal tot rust tijdens deze fijne wandeling van ruim 8 kilometer over het Zeeuwse schiereiland Noord-Beveland.

Noord-Beveland
Het startpunt van deze wandelroute is in Kamperland, in het noorden van Noord-Beveland. Het ontstaan van Noord-Beveland kent een grillige geschiedenis van inpolderingen, stormvloeden, dijkbreuken en dijkvallen. Vanaf het jaar 1000 waren de losse eilanden al bewoond en werden de eerste dijken aangelegd. De mensen woonden tot die tijd vaak op hooggelegen schorren en terpen en na de eerste inpolderingen ontstonden woonkernen met bebouwing. Tot 1960 was Noord-Beveland alleen met de boot bereikbaar. Tegenwoordig zijn er goede verbindingen met het vaste land via beroemde bouwwerken zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering.

Eilandgevoel
Gelegen tussen de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Veerse Meer krijg je in Noord-Beveland het echte eilandgevoel. Het kilometerslange strand biedt ruimte aan wandelaars, badgasten en watersporters. Onderweg wandel je langs Boerderijwinkel Hogehoeve in Kamperland. Hier kun je terecht voor groente, fruit en aardappelen uit eigen teelt. In de winkel vind je Zeeuwse streekproducten. Een leuke stop op de wandelroute! Je wandelt heerlijk door de Zeeuwse polder heen en hier en daar kom je windmolens tegen.

Langs de haven
Het laatste gedeelte van de wandeling loop je langs het water. Dat is pas genieten! Ook passeer je de jachthaven Roompot Marina. Hier heb je een mooi uitzicht over het water en op de boten die er aangemeerd liggen. Over Sophia Boulevard geniet je van de zilte zeelucht en de frisse wind in je haren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

69
69 (4493NM, Noord-Beveland, Zeeland, The Netherlands)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

69
Jouw startpunt
Knooppunt 69
4493NM Noord-Beveland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Mariapolderseweg
4493NM Noord-Beveland

VVV Kamperland

Veerweg
4493AJ Noord-Beveland
0118 58 13 42
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Boerderijwinkel Hogehoeve

Boerderijwinkel Hogehoeve

Leuke afstappers

Bij Boerderijwinkel Hogehoeve kun je terecht voor groente, fru...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wil

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 989903 | Toegevoegd op 11-10-2018 | Laatst gewijzigd op 22-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding