Grote ronde rondom Handel

Wandelroute 989087

Aangeboden door:

1868 98

Omschrijving

Het startpunt van deze wandelroute is Hotel Handelia, dat centraal is gelegen in het pittoreske Brabantse Handel. Geniet bij aankomst op het mooie terras van een kop koffie of kom tot rust in de rustieke tuin achter het hotel. Vanuit hier vertrek je in noordelijke richting naar het buitengebied van Berkhoek en Huize Padua. Huize Padua is een buurtschap dat vernoemd is naar de gelijknamige psychiatrische instelling. De geschiedenis van Huize Padua voert terug tot het eind van de 17e eeuw, toen zich in Handel een kluizenaar vestigde. Je wandelt om Huize Padua heen.

Bedevaartsoort Handel
Handel staat bekend om het feit dat het een bedevaartsoord is. Een van de bekendste en grootste bedevaarten naar Handel is de Handelse Processie. Deze processie wordt jaarlijks door duizend bedevaartgangers te voet gedaan vanaf Valkenswaard. Handel is het oudste Maria-bedevaartsoord in Noord-Brabant. Achter de kerk ligt een processiepark, waarin het 'wonderbare putje' ligt. Het water hiervan zou een geneeskrachtige werking hebben. Een andere legende vertelt dat het Mariabeeld dat in de kerk staat gevonden is in een boom. Deze zogenaamde 'Mariaboom' werd getroffen door de bliksem en spleet open. In het midden van de boom is het Mariabeeld gevonden.

Door de natuur
Tussen Handel en Boekel (ten noorden van Handel) ligt de dekzandrug die de grens markeert met de Peel. De zandrug is bebost en vormt een mooi contrast met de langgerekte sloten en zandwegen van de Peelontginningen. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar tot anderhalve eeuw geleden was de Peel een woest, ondoordringbaar gebied. Nu is het een heerlijk wandel- en fietsgebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Handelia (Pastoor Castelijnsstraat, 5423SP, Handel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Handelia
Pastoor Castelijnsstraat
5423SP Handel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Pelgrimsweg
5423TV Gemert-Bakel

VVV Gemert-Bakel

Ridderplein
5421CX Gemert-Bakel
0492 36 66 06
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Handelia

Hotel Handelia

Hotel

Hotel Handelia is centraal gelegen in het pittoreske Handel en...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ina

op:

Monique

op:

Linda, Noord-Brabant

op:

Ria

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 989087 | Toegevoegd op 10-10-2018 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding