Achtje door het Brabantse Handel

Wandelroute 989085

Aangeboden door:

2703 82

Omschrijving

Tijdens deze wandeling van ruim tien kilometer maak je een achtje door Handel, een pittoresk dorpje in Noord-Brabant. Tijdens deze route verken je de omgeving van Handel en wandel je door de Peel.

Wandelen in Handel
De wandelroute start bij Hotel Handelia, dat gelegen is aan de Pastoor Castelijnsstraat in Handel. Handel is een ideaal startpunt voor een mooie wandelroute in deze omgeving. Voor je aan de wandeling begint, kun je heerlijk genieten van het mooie terras van het hotel of je kunt even ontspannen in de rustieke tuin achter het hotel.

Bedevaartsoord Handel
Handel is het oudste Maria-bedevaartsoord in Noord-Brabant. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot 1368. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers. Achter de kerk ligt een processiepark waarin het ‘wonderbare putje’ ligt. Het water hiervan zou een geneeskrachtige werking hebben. Een andere legende vertelt dat het Mariabeeld dat in de kerk staat gevonden is in een boom. Deze zogenaamde "Mariaboom" werd getroffen door de bliksem en is vervolgens opengespleten. In het midden van de boom is toen het Mariabeeld gevonden.

De Peel
Vanaf Hotel Handelia loop je noordwaarts richting De Logt en Huize Padua. Je loopt heerlijk rustig door de mooie omgeving van Handel. Hotel Handelia ligt aan de rand van een van de grootste natuurgebieden van Nederland, namelijk de Brabantse en Limburgse Peel. Dit gebied strekt zich uit van Weert tot Grave. Sinds 1930 zijn diverse stukken van de Peel opgenomen als natuurreservaat of aangekocht tot staatsbosbeheer. De perfecte omgeving om te wandelen dus!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Handelia (Pastoor Castelijnsstraat, 5423SP, Handel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Handelia
Pastoor Castelijnsstraat
5423SP Handel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Pelgrimsweg
5423TV Gemert-Bakel

VVV Gemert-Bakel

Ridderplein
5421CX Gemert-Bakel
0492 36 66 06
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Handelia

Hotel Handelia

Hotel

Hotel Handelia is centraal gelegen in het pittoreske Handel en...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige afwisselende wandeling door het dorp en buitengebied"

 geplaatst op:

Bij knooppunt 63 is de route geblokkeerd maar netjes met pijltjes omgeleid met een grindpad. In de app is dit nog niet aangepast! Na tuinen van huize Padua wordt er bij het knooppunt 81 geen vervolg meer aangegeven

Pedro, Noord-Brabant

op:

Bernadette, Anders

op:

"Leuk afwisselend rondje"

  op:

Gonny

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 989085 | Toegevoegd op 10-10-2018 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding