Rondje wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Wandelroute 981259

Aangeboden door:

2593 424

Omschrijving

Verken al wandelend het gebied tussen Elst en Rhenen. Wandel over de Utrechtse Heuvelrug en door Plantage Willem III.

Plantage Willem III
De route start in het buitengebied van Rhenen, op de Oude Veensegrindweg. Een gedeelte van de wandelroute loopt door Plantage Willem III. Een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Op de plantage bevinden zich een aantal sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Naast graslandflora en akkerkruiden groeien er nu op diverse plaatsen de berk, de grove den en de eik. In 1853 werd de tabaksplantage gesticht. Op meerdere plekken staan nog karakteristieke schuren waarin de tabaksbladeren gedroogd werden.

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug
Over de helft van de wandelroute wandel je langs Vakantiepark De Thijmse Berg. In dit vakantiepark kun je overnachten midden op de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving van De Thijmse Berg vind je onder andere de Grebbelinie, de oevers van de Nederrijn en de gezellige dorpen Rhenen en Veenendaal. Een ideale uitvalsbasis voor een vakantie voor het hele gezin.

Utrechtse Heuvelrug
Deze route loopt ook door de Utrechtse Heuvelrug, een hoge zandrug in het vlakke landschap. Het hele gebied strekt zich uit van Hilversum tot aan Rhenen. In 2003 heeft de Utrechtse Heuvelrug met zijn uitgestrekte bossen, heideterreinen, stuifzanden en lieflijke vennetjes officieel de status van Nationaal Park gekregen. De eigenaars van het park streven samen naar bescherming en verbetering van natuur en recreatie in dit gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Oude Veensegrindweg, 3911RZ, Rhenen, Utrecht, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Rhenen
Oude Veensegrindweg
3911RZ Rhenen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Paddestoelenlaan
3903GE Veenendaal

veenendaal centrum

Rembrandtlaan
3904ZJ Veenendaal

VVV Veenendaal in de Stadswinkel

Kees Stipplein 73
3901 TP Veenendaal
0318 52 98 00
Stuur een mail

Bike Totaal Van Wijk Fietsen

Achterkerkstraat 14
3901 DS Veenendaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Thijmse Berg

Vakantiepark De Thijmse Berg

Vakantiepark

Vakantiepark De Thijmse Berg ligt midden in de bossen van de U...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie, afwisselende wandeling"

 geplaatst op:

Erg mooie en afwisselende wandeling met (voor Nederlandse begrippen) behoorlijke klimmetjes. Helaas voor hondenliefhebbers kan deze route niet helemaal met de viervoeter worden gevolgd, het gedeelte over de heide is het gehele jaar verboden voor honden.

"Mooie afwisselende route"

 geplaatst op:

Een mooie route met wat hoogteverschil, door bos en open veld met loslopende paarden en runderen. Het enige nadeel vind ik dat er regelmatig over ruiterpaden wordt gelopen.

"Top"

 geplaatst op:

.

Aniek

op:

Paul

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Mooie route met heel wat afwisseling. Bos en heide.

"Afwisselende wandeling"

 geplaatst op:

Leuke route met een klimmetje hier en daar. Ook mooie vergezichten. Kwam vanmorgen 2 reeen tegen op het open veld.

Joop, Gelderland

op:

"Utrechtse Limburg"

 geplaatst op:

Prachtige omgeving en zowaar wat leuke klimmetjes. Zelfs wanneer het met bakken uit de hemel valt kijk je vol bewondering de ogen uit naar dit natuurpracht! Zeker aan te raden!

"Prachtig bos, mooie route."

 geplaatst op:

Geparkeerd bij Residence Rhenen. Er waren genoeg parkeerplaatsen. Mooie afwisselende route door bos, mooie beukenlanen én over wat meer open terrein. Op grootste gedeelte heel rustig, op warme hemelvaartsdag weinig wandelaars tegengekomen.

"Bos"

 geplaatst op:

Hele mooie route. Veel natuur en prima parkeerplekken langs de route.

"Aanrader"

 geplaatst op:  

Echt een hele mooie, verrassende en gevarieerde wandeling. Lijkt soms net of je in het buitenland bent , door de prachtige vergezichten en hoogte verschillen. Volgt maar korte gedeeltes van de bekende, drukkere wandelroutes, dus dat loopt heel rustig en relax. Leuk om vaker te lopen in alle seizoenen. Tip: om de verkeersdrukte op de Nieuwe Veenenendaalseweg te vermijden, sla eerder af en loop rustiger op het parallelle bospad.

"#deze route moet je lopen!"

 geplaatst op:

Fantastisch wandelroute en bijna geen asfalt. We hebben geparkeerd bij residence Rhenen. We hebben daar een lunch voor onderweg mee genomen (ivm corona zijn de restaurants dicht) en die was fantastisch. Doen dus deze route!

Mariëtte

op:

Meo

op:

"Mooi en gevarieerde route."

 geplaatst op:

Gevarieerde route door voornamelijk bos afgewisseld met prachtige uitzichten. De route is zo goed als onverhard met regelmatig stijgen en dalen. Ik heb de route gelopen op Zondag 14 Feb. de laatste winter dag na een koude periode. De besneeuwde bossen in combinatie met de zonneschijn en bijna blauwe lucht maakten het helemaal speciaal.

Hanneke

op:

"Prachtige route. Een aanrader !!!"

  op:

Coot

op:

Peter en Ingrid

op:

Fabian

op:

Len, Noord-Brabant

op:

Gerhard, Anders

op:

"Mooi stukje Nederland!"

 geplaatst op:

Heerlijke wandeling gehad, veel diversiteit tijdens deze route. Omgeving is prachtig en rijk aan bossen, ook zo nu en dan wat dieren gespot. De hoogteverschillen maken deze route zeker aantrekkelijk, voor het gevoel wat kriskras door het gebied heen maar dat mag de pret zeker niet drukken. Al met al, een aanrader!

Harry

op:

"Mooi, kleine mankementen."

 geplaatst op:

Leuke route, maar komt soms wel echt langs asfaltwegen. Let op; soms krijg je instructie om de weg te volgen, maar slaat de route rechts of linksaf.

"Prima"

 geplaatst op:

Gevarieerd en enkele klim

"Prachtig en afwisselende route"

 geplaatst op:

Wat een prachtig stukje Nederland aan deze zijde van de Utrechtse Heuvelrug. De wandeling is via deze app uitstekend te lopen. Heel veel hoogteverschillen met prachtige vergezichten. Ook af en toe flink klimmen. Veel dieren gespot waaronder een roedel damherten, roofvogels en een kudde Schotse hooglanders met jongen. Je wandelt veel op bosgrond en heel weinig asfalt. Voor mij persoonlijk één van de mooiste wandelingen op de Utrechtse Heuvelrug.

"Mooi en afwisselend"

 geplaatst op:

Wat een heerlijke afwisselende wandeling door het bos met open plekken van heide of gras. Door de hoogteverschillen ook een ook paar mooie uitkijkpunt Voor hondenbezitters: de hond kan aangelijnd mee. Los lopen is er op deze wandeling niet bij. De linkerkant op de kaart is verboden voor honden, maar deze is af te snijden.

"Wandelen 17 km"

 geplaatst op:

Super leuke route. ????????

"Bosrijke omgeving"

 geplaatst op:

Wie van bos, hellingen en wild binnen hekken houd zit hier goed. Mooi flanken van de Utrechtse Heuvelrug

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 981259 | Toegevoegd op 27-9-2018 | Laatst gewijzigd op 15-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding