Heerlijk struinen langs landduinen en moerassen

Wandelroute 957283

Aangeboden door:

1691 33

Omschrijving

Deze wandeling is de winnaar van de titel Wandeling van het Jaar 2018 en dat is natuurlijk niet voor niets. Ga lekker op pad en ontdek zelf het mooie contrast van diverse natuursoorten in dit gebied. In natuurgebied Keiheuvel-De Most sluiten twee totaal verschillende natuurgebieden naadloos op elkaar aan.

Uitbundige natuur
Het decor in de Keiheuvel bestaat uit landduinen, dennenbossen, open duingraslanden en stroken droge heide. Je spot er uiterst zeldzame planten- en diersoorten, of soms zelfs een zweefvliegtuigje van Aeroclub Keiheuvel. In het elf meter lagergelegen De Most wandel je door een uitbundig groen en drassig valleigebied. Aan de bovenloop van de Grote Nete vind je allerlei bijzondere flora: van wateraardbei tot beekprik, kwabaal, watersnip en porseleinhoen. Deze planten zijn hier teruggekomen door jarenlange inspanning van natuurverenigingen.

Tijd voor een pauze?
Bij een wandeling van meer dan 11 kilometer is het lekker om af en toe een pauze te nemen. Dat kan op de prachtige picknickplekken die je onderweg tegenkomt. Of hang op een van de meest fotogenieke plekjes in de Keiheuvel je hangmat op. Ophangers zijn voorzien, de hangmat zelf kan je huren in Recreatiepark Keiheuvel en in vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen.

Dagrecreatie Keiheuvel
Het start- en eindpunt van de route wordt gevormd door Dagrecreatie Keiheuvel. Hier vind je een speeltuin, een openluchtzwembad, minigolf, een kinderboerderij en nog veel meer leuks. Een echte aanrader als je bijvoorbeeld op pad gaat met je kinderen of kleinkinderen. Verder kun je hier ook fietsen huren. Handig als je geen zin hebt om zelf je fiets mee te nemen.

Verder op pad door de Kempen? Neem dan eens hier een kijkje.

Copyright foto's: Toerisme Provincie Antwerpen - Mie De Backer

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: De Kempen

Net over de grens van Noord-Brabant vind je de Antwerpse Kempen. Geniet hier van bossen, heidevelden, prachtige oude bezienswaardigheden zoals begijnhoven en abdijen en gezellige stadjes en dorpen als Turnhout, Lier en Malle. Verder kun je je hier culinair in de watten laten leggen met de lekkerste streekgerechten

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Dagrecreatie Keiheuvel (17 Esk. Licht Vliegwezenlaan, 2490, Balen, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Dagrecreatie Keiheuvel
17 Esk. Licht Vliegwezenlaan
2490 Balen
Plan route naar startpunt

Schoor-Dorp
2490 Balen

Toerisme Balen

Bevrijdingsstraat 1
2490 Balen
+32 (0)14 74 40 50
Stuur een mail

Quartz experience bezoekerscentrum

Blauwe Keidreef 5
B-2400 Mol

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Dagrecreatie Keiheuvel

Natuurgebied Keiheuvel-De Most

Natuurgebied

In Keiheuvel-De Most sluiten twee totaal verschillende natuurg...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Christel, Anders

op:

"Tragisch"

 geplaatst op:

Wat een teleurstelling. Dachten we toch echt wel een mooie route te gaan wandelen ivm "mooiste route" maar helaas woonwijken, bosgebied dat volledig gekapt wordt, doorgaande wegen en uitzicht op een industrieterrein naast het kanaal hebben het voor ons niet gedaan. Deze route nooit weer.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 957283 | Toegevoegd op 30-8-2018 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding