Wandelen door de polders bij Fort Uitermeer

Wandelroute 930939

Aangeboden door:

1348 93

Omschrijving

Vanuit Fort Uitermeer maak je een mooie ommetje door de polder. Zorg voor waterdichte schoenen, de route loopt deels over een onverhard pad door de weilanden.

Stelling van Amsterdam
De route start bij Fort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op deze locatie werd in 1589 al een schans aangelegd voor de verdediging van Weesp. In 1845 werd de toen vervallen schans omgebouwd naar een verstevigd fort. Na de Tweede Wereldoorlog zijn enkele vestingdelen gesloopt, alleen het torenfort en enkele voormalige munitiemagazijnen bleven over. Verderop kom je langs Paviljoen Uit en Meer, een gezellige en mooie locatie voor een drankje en gebakje.

Vecht
De 's-Gravelandsevaart werd gegraven in 1634, over deze waterloop werden rijke Amsterdamse kooplui naar hun buitenplaatsen in ’t Gooi vervoerd. Vanaf de andere kant werd er turf naar Amsterdam verscheept. Langs de vaart is het mooi wandelen langs rietkragen. Vervolgens loop je de weidse polders in. Je wandelt tussen weilanden waar veel wilde bloemen groeien. Een prachtig rustig plekje. De laatste meters loop je langs de Vecht, in de verte zie je Fort Uitermeer.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Uitermeer, 1381 HP, Weesp, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Weesp
Uitermeer
1381 HP Weesp
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Klompweg
Stichtse Vecht

VVV Weesp

Slijkstraat
1381VS Weesp
0294 41 54 27
Stuur een mail

weesp

Leeuwenveldseweg
1382LV Weesp

Achtergracht

Achtergracht 26
1381BN Weesp
0294 - 41 44 54
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Pavilioen Uit en Meer

Pavilioen Uit en Meer

VVV-idee

Gelegen aan de Vecht met een geweldig uitzicht op Torenfort Ui...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prima app rondje door een bizar landschap"

 geplaatst op:

Treinen, hoogspanningskabels en-masten tussen het Naardermeer en de Vecht. Prachtige lijnen in dat landschap. Waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten.

Marcel

geplaatst op:

Startpunt onduidelijk.

Jolanda

op:

Mark, Noord-Brabant

op:

"Schoenen"

 geplaatst op:

Beste wandelaar, in de beschrijving wordt al aangegeven dat je waterdichte schoenen nodig hebt. Een toevoeging is hier wel op zijn plaats. Het moeten hoge waterdichte schoenen zijn. Anders houd je het niet droog. De route is overigens absoluut de moeite waard om te lopen. Stop met regelmaat om de omgeving te bekijken. Op een deel van de route kun je dit beter niet doen wanneer je wandelt omdat de kans bestaat dan dan zelfs de hoge schoenen je niet redden van natte voeten. Geniet! Peter

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 930939 | Toegevoegd op 9-8-2018 | Laatst gewijzigd op 26-8-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding