Wandelroute Ravenstein en Maas

Wandelroute 899969

Aangeboden door:

2624 192

Omschrijving

In de polders langs de Brabantse Maas maak je een mooie wandeling. Over de Maasdijk loop je vervolgens naar het historische hart van Ravenstein.

Sint-Rochus
Je loopt al snel Deursen en Dennenburg door, twee pittoreske dorpjes waarin je enkele prachtige boerderijen ziet. De Sint-Rochuskapel stamt uit 1745. Over autoluwe dijkjes wandel je vervolgens door de polders. Tussen de bomen door kijk je uit over graslanden en akkers. Even uitwaaien en je hoofd leegmaken. In Dieden passeer je de Stella Polaris, ofwel Poolster: een korenmolen uit 1865.

Middelwaard
Langs de Maas is het prachtig wandelen, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water en de langzaam voortgaande schepen. Je loopt door de Middelwaard, een ongerept natuurgebiedje. In Ravenstein kom je langs de Kasteelsepoort, het enige overblijfsel van het in 1818 gesloopte middeleeuwse Kasteel Ravenstein. In de Sint-Luciastraat zie je veel monumenten, zoals de Sint-Luciakerk uit 1735: hij is gebouwd met de opbrengsten van een loterij.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

68
68 ('t Laantje, 5371BP, Oss, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

68
Jouw startpunt
Knooppunt 68
't Laantje
5371BP Oss
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Marktstraat
5371AC Oss

Parkeerplaats centrum

Bleek
5371CP Oss

ravenstein

Stationssingel
5371DZ Oss

VVV Niftrik in Hotel Rest. Hoogeerd

Hoogeerdstraat
6606KA Wijchen
024 641 40 32
Stuur een mail

Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Schaijkseweg 3A
5373 KL Herpen
+31(0)486 41 51 00
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden

Van Balverenlaan
6615AH Wijchen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Stella Polaris

Stella Polaris

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Ravenstein

Ravenstein

Kasteel

Het huidige poortgebouw dateert in oorsprong uit de 16e eeuw. ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Wel een stukje van de route afgesneden door langs de Maas te blijven wandelen ipv de dijk aan te houden"

  op:

"Erg mooie maar vooral rustige route"

  op:

Ron

geplaatst op:

Mooie route!!!

"Leuk, een beetje improviseren is wel nodig"

 geplaatst op:

Vanavond deze route gelopen en ik moet zeggen, er zitten prachtige stukken bij. Vooral langs de maas is een heerlijk stuk. De routebeschrijving heeft wel wat onderhoud nodig. Bij punt 71 kun je niet meer het slootje oversteken en moet je dus even doorlopen via punt 61 en 60, een paar honderd meter meer. Van punt 37 naar 30 loop je door de weilanden. Er is nauwelijks een paadje en het staat vol met distels. Met een korte broek zou ik een volgende keer over de dijk via 36 naar 32 lopen. Het grootste probleem had ik echter na punt 12. Een paar honder meter verder stond er opeens een tijdelijk schrikdraad afzetting waar je niet meer ver kon. Ik ben het weiland richting de dijk overgestoken, maar daar was een afscheiding met prikkeldraad. Er was geen mogelijkheid anders dan door het prikkeldraad naar de dijk te gaan (of een heel eind teruglopen). Omdat het donker werd heb ik vanaf dat punt de route via de dijk verder gevolgd, wat overigens ook prachtig is. Korton, een prachtige route, met een paar overkomelijke hindernissen.

"Waterroute"

 geplaatst op:

In deze route werd er veel naast de Maas gelopen wat heerlijk was. Veel natuur gezien en op gezellige paden gelopen. Ook waren er meerdere bankjes onderweg en ook zeker veel plekken gras langs de Maas om te kunnen picknicken. Wij hebben echter wel een keer over een hek heen moeten klimmen om de route voort te zetten. Hek was laag maar misschien niet geschikt voor honden. Dit is wel makkelijk op te lossen om in plaats van het wandelpad langs de Maas op de dijk te blijven lopen. De rivier blijft hierbij nog steeds zichtbaar. Geen reden om hem niet te lopen dus!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 899969 | Toegevoegd op 19-7-2018 | Laatst gewijzigd op 25-10-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding