Boswachterspad Holle Beetse Vennekamp

Wandelroute 889229

Aangeboden door:

2319 160

Omschrijving

Van een toevallige ontmoeting met een ree tot een blik werpen op de bewoners van het riet, het kan allemaal met deze wandeling in Westerwolde. Laat je verrassen door alles wat je hier op je pad kunt vinden. Boswachter Jelka Vale heeft deze route uitgekozen als haar persoonlijke favoriet, dus er staat je heel wat moois te wachten.

De bossen in
Je begint deze tocht bij een parkeerplaats net iets buiten Sellingen. Hier kun je een goed onderkomen vinden voor je auto, terwijl jij lekker te voet op pad gaat. Vervolgens zet je via Sellingen koers naar het mooie bos dat in deze omgeving te vinden is. Vooral in het najaar is het hier echt genieten met de bomen die allerlei kleuren krijgen, maar ook in de rest van het jaar barst het hier van de natuurpracht. Bij de Holle Beets Vennekampen kun je genieten van een weids uitzicht over de omgeving.

Vogels spotten
Even verderop kun je op zoek gaan naar rietvogels die tussen het riet van de Helofytenfilter verstopt zitten. Andere vogels die je kunt vinden in deze omgeving zijn veldleeuweriken. Houd daarvoor je ogen goed open als je langs akkervelden loopt. Aan het einde van de route kom je weer uit op de plek waar je je tocht ook begonnen bent.

Het grootste gedeelte van de wandeling gaat over een onverhard pad en een klein stuk over vlonderpad. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Route is niet geschikt voor mindervaliden.

Wil je meer weten over dit - door boswachter Jelka Vale geselecteerde - boswachterspad? neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Bekijk hier alle boswachterspaden van Staatsbosbeheer in Nederland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Staatsbosbeheer

De grootste en uitgestrekte natuurgebieden en bossen van Nederland worden door de Nederlandse Staat opengesteld en geven je een prachtige ervaring in de Nederlandse natuur die je op de fiets kunt opdoen. Het is heel bijzonder om eens met een boswachter af te spreken in de bijzondere bezoekerscentra die Staatsbosbeheer rijk is.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Dennenweg, 9551 VJ, Sellingen, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Dennenweg
9551 VJ Sellingen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Beetserweg
9551VJ Vlagtwedde

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Weids uitzicht

Weids uitzicht

Uitzichtpunt

Bij de Holle Beetse Vennekampen vind je een weids uitzicht en ...

Meer informatie
Geen foto van Parkeerplaats

Parkeerplaats

Parkeren
boswachterspad-holle-beetse-vennekamp-helofytenfilter-sellingen

Helofytenfilter

Natuurgebied

Tussen het riet van de helofytenfilter zitten rietvogels verst...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Alina, Anders

op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Heel mooie route, en ook heel afwisselend. 9.4 km, ook een mooie afstand. Er was één pad heel moeilijk te zien. Ik was er al 100 meter voorbij, en dat ging door een bos, en het was net of je zonder pad door het bos moest lopen, en je kwam bij een brug uit. Maar wel heel mooi.

Wessel

op:

"Leuk. Kies een andere route als je een boswandeling verwacht"

 geplaatst op:

De route volgt grotendeels de rode paaltjes - route

"Leuk maar niet bijzonder"

 geplaatst op:

Minder mooi dan de rest van sellingen en omgeving

"Aanwijzingen"

 geplaatst op:

De aanwijzingen zijn vaak niet duidelijk, geef de planner aan route vervolgen, moet je links of rechts af. Je kunt de route eigenlijk maar op een manier volgen en niet achterstevoren. Verder kun je op de kaart niet zien hoe een weg of gebied heet. Er wordt geen gebruik gemaakt van Maps, terwijl die zeer gedetailleerd is. Al met al niet een het groot succes.

Jolien

op:

Jaap

op:

Ingrid

op:

Marcel

op:

Mirella, Anders

op:

Sjoerd

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 889229 | Toegevoegd op 12-7-2018 | Laatst gewijzigd op 2-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding