Wandelroute Vessem

Wandelroute 869463

Aangeboden door:

2291 103

Omschrijving

Het mooie Brabantse Vessem laat zich goed te voet te verkennen. Net buiten het dorp loop je door het dal van de Kleine Beerze, een prachtig wandelgebied.

Kleine Beerze
Bij Grandcafé-Restaurant de Gouden Leeuw geniet je van een koffie en een overheerlijke maaltijd, zodat je met voldoende energie op pad gaat. Je wandelt eerst een stukje door Vessem, vervolgens wandel je het dal van de Kleine Beerze door. Aanvankelijk heeft dit beekje nog de door menselijk ingrijpen gecreëerde rechte loop, maar vanaf knooppunt 46 meandert de Kleine Beerze weer zoals vanouds. Het voetpad leidt je hier door een idyllische landschap waar je volop geniet van de rust.

Oude kerk
Over autoluwe weggetjes wandel je langs weilanden en akkers. Je ziet hier het karakteristiek agrarische Brabantse landschap, regelmatig kom je langs een mooie boerderij. Rondom buurtschap Maaskant wandel je even het bos door, op warme dagen vind je hier heerlijk wat verkoeling. In Vessem passeer je nog de Sint-Lambertuskerk. Het huidige gebouw dateert uit 1882, de historie van deze kerk gaat echter terug tot de middeleeuwen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Gouden Leeuw Vessem (Jan Smuldersstraat, 5512 AZ, Vessem, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Gouden Leeuw Vessem
Jan Smuldersstraat
5512 AZ Vessem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Leeuwerik
5512AJ Eersel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes195.png

De Gouden Leeuw Vessem

Fietscafe

De Gouden Leeuw Vessem is al sinds 1853 een vertrouwd rustpunt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie wandeling(tussen 86 en 78 is de route verlegd)"

 geplaatst op:

Het is een zeer mooie wandeling, zeker de moeite waard. Let op: tussen knooppunt 86 en 78 is de route verlegd, de bordjes staan goed, gps is niet goed.

"Verrassend"

 geplaatst op:

Prachtige wandeling met veel bloemenpracht. Bewegwijzering kan beter.

"Wat een leuke route!"

 geplaatst op:

Heb al veel routes uit deze app gelopen, er zitten routes tussen die minder leuk zijn, maar deze route is wat mij betreft een toppertje hoor. Vooral tussen knooppunt 83 en 41 is een leuk stuk, je komt wel grote grazers tegen. Maar de rest van de route is ook leuk, langs echte Brabantse boerderijen, stille weggetjes, langs akkers, door bos, erg gevarieerde route. En op het beginpunt (of eindpunt zo je wilt) een leuk terras voor een kopje koffie. Echt een van de betere routes!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 869463 | Toegevoegd op 28-6-2018 | Laatst gewijzigd op 3-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding