Struinen door de groene uiterwaarden van de Waal

Wandelroute 859207

Aangeboden door:

5312 344

Omschrijving

Net iets buiten het centrum van Nijmegen vind je prachtige groene uiterwaarden bij de Waal. Zo vind je hier de Stadswaard, de Oude Waal en de Groenlanden. Deze route neemt je mee door dit gebied en verder wandel je om de Bisonbaai heen tijdens deze tocht.

Grote grazers en ooievaars
De rand van Recreatiemeer Bisonbaai vormt het startpunt van deze route. Je komt hier via de eerste Nederlandse dijkoversteek voor grote grazers. Vanuit hier wandel je om dit meer heen en verder maak je kennis met het natuurgebied eromheen. Je vindt hier kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden die vrij rondlopen. Verder leven er hier ook veel ooievaars. Dit is de grootste vogelsoort die in Nederland voorkomt. Let goed op en houd je oren open als je twee ooievaars op hun nest ziet zitten. Ooievaars verklaren elkaar namelijk ‘de liefde’ met spectaculair snavelgeklepper. Bijzonder om eens te horen.

Heerlijk struinen
Ben je hier onderweg op een wel erg warme zomerdag? Duik dan in het recreatiemeer onder toeziend ook van de grazers. Op de omliggende strandjes kun je heerlijk zonnen. Verder kun je hier ook naar hartenlust binnen- en buitendijks struinen. Ga dus vooral lekker je eigen weg in dit gebied en verken alle moois dat hier te vinden is.

Zandwinning
In het buitendijkse deel wandel je over een voormalig zandwingat. Het door mensen gemaakte diepe gat bepaalt voor een groot deel deze uiterwaard. De Bisonbaai heeft zijn naam ook te danken aan het zand winnen, de graafmachines heetten namelijk Bison. Binnendijks zie je veel wielen: plassen achter de dijk. Deze getuigen dat de rivier vroeger soms met geweld de dijk doorbrak.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen kenmerkt zich door bijzondere gebieden zoals het Land van Maas en Waal tussen de twee rivieren en de Betuwe. Fiets of wandel door mooie natuurgebieden, bruisende stadsharten en langs de rivieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Recreatiemeer Bisonbaai (Erlecomsedam, 6576 JW, Ooij, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Recreatiemeer Bisonbaai
Erlecomsedam
6576 JW Ooij
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Erlecomsedam 2
6576 JW Ooij

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Ooievaar

Uitkijktoren

Uitkijktoren

De uitkijktoren, die in de vorm van een ooievaarsnest is ontwo...

Meer informatie
Galloway rund

Recreatiemeer Bisonbaai

Natuurgebied

Bij mooi zomerweer is het een drukte van belang rond de Bisonb...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtig"

 geplaatst op:

Prachtige route door mooie natuur. Er lopen paarden en runderen. Heerlijke rust!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie route, maar misschien wel handig om erbij te vermelden dat de route een groot stuk (minimaal 2 kilometer) langs een nudistenstrand loopt. De route is verder goed te volgen en is bijna alleen maar natuur. Zeker een aanrader! (als U nudisme niet storend vindt)

Mark, Noord-Brabant

op:

"Erg mooie route!!"

  op:

Petra

op:

"Mooi"

 geplaatst op:

Mooie route langs het water en de koeien en paarden

Ron

op:

Marije

op:

"Mooi, maar Langer dan staat aangegeven"

 geplaatst op:

Leuke route om de bizonbaai, met enige mazzel kom je wat grote grazers tegen. Stukje bij de ijssellinie is ook leuk. Goed omcte weten is wel dat wij 6,5 km ipv de aangegeven 4,9km hadden gewandeld.. met kleine kinderen was dat net iets te ver.

Roy, Anders

op:

Ellen

op:

Daan, Anders

op:

Wil

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 859207 | Toegevoegd op 19-6-2018 | Laatst gewijzigd op 17-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding