Wandelen door de Engbertsdijksvenen

Wandelroute 854368

Aangeboden door:

8933 153

Omschrijving

Ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk vind je de prachtige Engbertsdijksvenen. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad door dit stille natuurgebied. Vroeger werd er hier veel veen afgegraven om als turf te gebruiken, maar later werd het gebied weer teruggegeven aan de natuur. Zo kon dit gebied uitgroeien tot een prachtig natuurgebied.

Een groot veengebied
TOP Vriezenveen is de uitvalsbasis van deze route. Zet hier je auto neer en ga vervolgens lekker op pad door het veengebied dat vernoemd is naar de boerenfamilie Engberts. Het veen van dit gebied werd vroeger gebruikt door de omwonenden om hun kachels mee te stoken. Vanaf de 20e eeuw werd er hier pas veen afgegraven op grotere schaal. Het gebied is in totaal zo’n 1.000 hectare groot, maar slechts 17 hectare hiervan is niet afgegraven. Dit kleine gebiedje heeft nog de oorspronkelijke dikte van 4 tot 7 meter. Geniet van de rust in dit gebied en bekijk alle dieren die hier leven, zoals heidekikkers en zangvogels.

Vogels bewonderen
Wil je alle vogels in dit waterrijke gebied goed kunnen bewonderen zonder ze daarbij te storen? Neem dan plaats achter het vogelkijkscherm ’t Krik-eantie. Zo schrik je de vogels niet op en kun je ze rustig bekijken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Vriezenveen (Paterswal, 7671TB, Twenterand, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Vriezenveen
Paterswal
7671TB Twenterand
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Bavesbeekweg
7671PD Tubbergen

Grevinckhoffstraat

Dalweg-West
7676TA Westerhaar-Vriezenveensewijk
06 - 11 16 48 84
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Engbertsdijksvenen

Vogelkijkscherm 't Krik-eantie

Vogeluitkijkhut

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Arjan, Gelderland

op:

"Mooi open gebied om te lopen. Honden moeten grotendeels aan de lijn."

  op:

"Ok, maar niet top"

 geplaatst op:

Ook ik heb ervaren dat je na het bruggetje aan de linkerkant van het water niet verder kunt. Prikkeldraad en een weiland waar de boer met zijn maïs geen ruimte heeft gelaten voor het voetpad. Ik vind de route ok, maar niet top. Saaie lange rechte paden die weinig afwisselend zijn. Ik had er duidelijk meer van verwacht

Mariette, Anders

op:

"Niet meer up tot date"

 geplaatst op:

Vanaf het bruggetje langs de linkerkant van de vaart kan je op een gegeven moment niet verder (weiland met prikkeldraad)en ik denk niet dat dat de bedoeling is Wij zijn weer terug bij het bruggetje gewoon recht door gelopen en dan kom je ook weer op de route

H

op:

"In het begin een beetje saai maar daarna top!"

  op:

Anne, Anders

op:

Karin, Anders

op:

Edwin

op:

Marleen

op:

"Prima route, paar keer rare aanwijzingen"

 geplaatst op:

Op zich een mooie route, maar vrij in het begin werd er aangegeven over een houten bruggetje het kanaal over te steken en hierna rechts te gaan. Wij volgden dit, maar na ca. 300 meter konden we niet meer verder er zijn omgedraaid. Daarna hebben we onze eigen draai aan de route gegeven. Dus als tip: kijk zelf ook regelmatig op het kaartje om te zien of je nog goed gaat!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 854368 | Toegevoegd op 15-6-2018 | Laatst gewijzigd op 27-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding