Wandelroute Mastbos en Markdal

Wandelroute 853779

Aangeboden door:

34648 179

Omschrijving

Het Mastbos is een van de oudste cultuurbossen in Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau liet in 1515 het toenmalige heideveld beplanten met zaaigoed van grove dennen uit Duitsland. Van deze bomen werden schepen voor de Spaanse vloot en later de VOC gemaakt, vandaar de naam Mastbos. Midden in het bos kom je langs het Turfven, een verstild plekje! Het Markdal is ideaal wandelgebied. Sinds 2004 meandert de Mark hier weer, je wandelt er langs rietkragen en bloemrijke schraalgraslanden, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water. Aan de horizon zie je de kerktoren van het dorpje Ulvenhout boven de boomtoppen uitsteken. Verderop kom je langs Kasteel Bouvigne, een eeuwenoud jachtslot. Door het Mastbos loop je over brede lanen en slingerende paadjes terug naar Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht. Terrasje!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht
Heistraat
4836 BE Breda
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Marellenweg
4836BH Breda

Informatiecentrum De Oudhof

Bouvignedreef
4836AL Breda

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht

Pannenkoekenhuis

Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht ligt aan de rand van het Ma...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtige wandeling"

 geplaatst op:

Prachtige wandeling , grotendeels door het bos. Let op: tussen knooppunt 4 en 5 ontbreken aanwijzingen. Je raakt op de zandvlakte het spoor kwijt. Met google maps weer de goede richting gevonden.

"Geen wandelroute"

 geplaatst op:

Mooi gebied maar je wordt vooral over fietspaden en brede verharde wegen gestuurd. Dit terwijl er veel leukere wandelpaden beschikbaar zijn in het gebied. Deze kun je uiteraard zelf ook opzoeken.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie wandelroute. Eerste keer met deze app en bevalt goed. Audio ondersteuning (proefweek) is erg fijn. We gaan deze route vaker doen

"Mastbos"

 geplaatst op:

Mooie wandeling. Knooppunt 17 ontbreekt. En zowel in de app als het boekje staat 2x knap 39. De laatste,het dichtst bij het begin moet knap 99 zijn. Laatste stuk ook over openbare weg. Deze kan s, zomers erg druk zijn.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853779 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 20-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding