Treinwandeling Hengelo-Enschede via Hof Espelo

Wandelroute 853458

Aangeboden door:

876 23

Omschrijving

Deze wandeling brengt je vanaf station Hengelo naar station Enschede. Tijdens deze wandeling van ruim 23 kilometer leer je deze twee steden beter kennen, maar ook het buitengebied waar je doorheen wandelt.

Van Hengelo naar Enschede
Het startpunt van deze Blauwnet wandeling is treinstation Hengelo, het perfecte uitgangspunt voor een wandeling door Overijssel. De route gaat richting het oosten van de stad, langs het Karmelietenklooster. Tegenwoordig wordt dit als schoolgebouw gebruikt. Vervolgens kom je langs het Lonnerkermeer. Hier vind je een bijzondere combinatie van meren, beken, vennen, bos en heide met een rijke variatie aan planten en dieren.

Enschede Kennispark
Na een paar uur gewandeld te hebben in de heerlijke natuur, is het tijd om terug te keren naar de stad Enschede. Via het noordwesten kom je de stad binnen en wandel je richting treinstation Kennispark. De Grolsch Veste van voetbalclub FC Twente ligt er tegenover. Hierna wandel je nog 5 kilometer naar de binnenstad van Enschede, waar treinstation Enschede het eindpunt is van deze route. Dus stap in de trein, en reis met een van de Blauwnet treinen eenvoudig naar Hengelo om van daaruit een zorgeloos dagje buiten tegemoet te gaan.

Enschede
De naam Enschede gaat volgens de meest gangbare verklaring terug op 'An die Schede', waarmee waarschijnlijk verwezen werd naar een moerassig grensgebied. Enschede ontstond in de vroege middeleeuwen als agrarische nederzetting. In de achttiende eeuw kwam de textielnijverheid tot ontwikkeling en Enschede groeide uit tot het belangrijkste centrum van textielproductie in Nederland.

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Hengelo (Stationsplein, 7551 CN, Hengelo, Overijssel, Países Bajos)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Hengelo
Stationsplein
7551 CN Hengelo
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

B.P. Hofstedestraat
7551DG Hengelo

Parkeerplaats

Willemstraat
7551BX Hengelo

STICHTING BELEEF BOEIEND BORNE

Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
+31 (0)6 48 45 93 11
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Karmelietenklooster

Karmelietenklooster

Abdij

Verspreid over België en Nederland liggen tal van abdijen, waa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853458 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 25-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding