Treinwandelen van Almelo De Riet naar Borne

Wandelroute 853450

Aangeboden door:

759 25

Omschrijving

Deze Blauwnet wandeling begint bij treinstation Almelo de Riet en eindigt bij treinstation Borne. Maak kennis met de Twentse natuur en met haar prachtige heidevelden en bossen tijdens deze wandeling van ruim 16 kilometer.

Ontspanning in de buitenlucht
Vanaf station Almelo de Riet, dat in het oosten van Almelo ligt, verlaat je de stad vrij snel richting Bornerbroek. Vanuit hier wandel je door de Groene Poort, het mooie landelijke gebied tussen Almelo en Borne. Als wandelaar kom je op deze route absoluut aan je trekken. Je bent in dit gebied aan het juiste adres als je op zoek bent naar ontspanning, rust en stilte. Lekker actief in de buitenlucht, niets is gezonder dan dat!

Verder op pad

Vanuit Bornerbroek wandel je naar Zenderen en Hertme. Via het noorden kom je Borne binnen. Langs de Bornsebeek en de Weideplas wandel je naar Grand Café De Steeg, vlakbij het eindpunt van deze wandeling. De Steeg ligt in het gezellige centrum van Borne. Las hier een welverdiend rustmomentje in na deze fijne wandeling. Het terras is overdekt, dus ook als het regent zit je hier goed.

Eindpunt: Borne
Borne is een ideaal start- en eindpunt, voor zowel wandelaars als fietsers. Borne ligt namelijk in het hart van Twente. Vanuit hier kom je langs de mooiste plekjes in het landelijke gebied tussen Almelo en Borne. Nadat je klaar bent met wandelen, pak je makkelijk de Blauwnet trein terug naar huis. Dan kun je onderweg nog genieten van het mooie landschap dat voorbij komt.

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Almelo de Riet (Anemoonstraat, 7601 CV, Almelo, Overijssel, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Almelo de Riet
Anemoonstraat
7601 CV Almelo
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Schouwburgplein
7607HZ Almelo

Parkeerplaats

Het Baken
7607AA Almelo

SMIKKEL Pannenkoekenhuis

Hertmerweg 45A
7625 RH Zenderen
+31 (0)74 357 75 34
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie wandeling maar wel met gebruik van de juiste kaart"

 geplaatst op:

Op 3 augustus deze bijzonder mooie en gevarieerde route gewandeld, o.a langs de zgn. doorbraak langs de kloosters bij Zenderen het mooie dorp Hertme en met een heerlijke lunch bij Theehuis De Karmeliet in Zenderen. Wel een aantal opmerkingen bij de beschrijving: • Treinstation de Riet heeft de haltes aan verschillende kanten van de Rietstraat, uit de beschrijving blijkt niet of je vanaf Deventer of vanaf Hengelo met de trein komt. Het is trouwens handiger om straatnamen of wegen te noemen in plaats van recht / links met het aantal meters. Gelukkig geeft het kaartje aan dat je langs de spoorlijn richting Hengelo moet wandelen. • Het Twentse knooppunten systeem werkt met verschillende kleuren. Bij een knooppunt moet je een kleur / kleuren volgen om bij het volgende knooppunt te komen. Het is dus niet zo als bij de fietsknooppunten dat je onderweg bordjes hebt met het nummer van het volgende knooppunt. Bij het beginpunt Tusveld namelijk rood, oranje en groen, maar voor deze route moet je rood volgen tot het knooppunt P22. • Zonder een kaart van het Twentse netwerk – versie “stedenband Twente” - is het niet mogelijk om deze wandeling te maken. • Dus de route verwijderen of bij elk knooppunt de kleur vermelden. Het vermelden van postcode geeft onvoldoende aanwijzing. Met vriendelijke groet, Annie/Joop Zengerink

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853450 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 6-1-2023

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding