Treinwandelen: Wierden, Almelo en Almelo de Riet

Wandelroute 853448

Aangeboden door:

797 16

Omschrijving

Deze wandeling vertrekt vanaf treinstation Wierden, gelegen aan de spoorlijn tussen Zwolle en Almelo. Vanuit hier begint een fijne wandeling van bijna 28 kilometer waarmee je door het prachtige Twentse coulisselandschap van Overijssel wandelt. Onderweg komen cultuurliefhebbers ook nog aan hun trekken. De eindbestemming van deze route is treinstation Almelo de Riet.

Van Wierden naar Almelo
Station Wierden is gelegen aan de spoorlijn tussen Zwolle en Almelo waar je met een Blauwnet sprinter eenvoudig komt om er vervolgens heerlijk op uit te trekken. Je verlaat Wierden aan de zuidkant om vervolgens langs het Twentekanaal en de Leemslagenplas te wandelen. Geniet van de groene natuur en de stilte om je heen. Na een tijdje loop je via het Twentekanaal weer noordwaarts, op naar Almelo. Via de zuidkant van deze stad wandel je richting het noorden naar treinstation Almelo.

Tijd voor ontspanning
De laatste kilometers van deze wandeling loop je door Almelo, de gezellige en oude Twentse stad. Ontdek de charme van Almelo. Na een hele dag wandelen kun je ontspannen bij Van der Valk – Theaterhotel Almelo. Je kunt er culinair genieten, maar je kunt er ook overnachten. Het eindpunt van deze wandeling is treinstation Almelo de Riet.

Almelo
Almelo ontstond in de middeleeuwen. De naam van de stad gaat terug naar de Germaanse woorden alma (olm) en lauha (lo). Een lo is een bos dat gelegen is op zandgrond en vaak vlak bij een nederzetting ligt. Ontdek de Twentse natuur met haar prachtige heidevelden en bossen. In dit prachtige landschap liggen oude dorpen en steden waar je als fietsers en wandelaars kunt genieten van de Twentse gastvrijheid en heerlijke streekproducten.

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Wierden (Noord Parallelweg, 7641 AW, Wierden, Overijssel, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Wierden
Noord Parallelweg
7641 AW Wierden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Spoorstraat
7641AW Wierden

Oplaadpunt

Lage Eggeweg
7641PP Wierden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Skulpturenpark Groeneveld

Skulpturenpark Groeneveld

Park en tuin

Aangelegde (botanische) tuinen op de mooiste locaties. Boordel...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853448 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding