Treinwandelen Raalte-Nijverdal: over de Sallandse Heuvelrug

Wandelroute 853442

Aangeboden door:

704 20

Omschrijving

Tijdens deze stevige wandeling van ruim 37 kilometer van station Raalte naar station Nijverdal ontdek je het schitterende landschap van de streek Salland. Ervaar de rust van het groene hart van Salland en laat je meevoeren langs de Sallandse Heuvelrug.

Eerst koffie
Het vertrekpunt van deze wandelroute is station Raalte. Dit dorp is gelegen in het hart van Salland. Voordat je aan de route begint kun je bij Hotel Restaurant De Zwaan een lekkere kop koffie drinken, zodat je vol goede moed aan de wandeling kunt beginnen. Mariënberg is de volgende plaats die je aandoet tijdens deze wandeling, om vervolgens door te lopen naar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Sallandse Heuvelrug
De Sallandse Heuvelrug herbergt een van de grootste aaneengesloten gebieden in West-Europa met droge heide. Verder laat het gebied ook een grote verscheidenheid aan bossen zien. De flora en fauna in de omgeving is erg gevarieerd, kortom: het is de perfecte omgeving om in te wandelen. In het park heb je vanaf de heuveltoppen prachtige vergezichten over de bossen, heidevelden en wijdere Sallandse omgeving. Nadat je heel wat kilometers hebt gelopen over de Sallandse Heuvelrug is het tijd om door te lopen naar Nijverdal, waar treinstation Nijverdal het eindpunt van de wandelroute is.

Eindpunt: Nijverdal
Nijverdal ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Voor rustzoekers een erg geschikt gebied om te wandelen en te fietsen via de gemarkeerde wandel- en fietsroutes. Maar ook een bezoek aan de Holten Canadian War Cemetery, een van de grootste militaire begraafplaatsen in Nederland, is zeker de moeite waard.

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Raalte (Station, 8102 EB, Raalte, Overijssel, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Raalte
Station
8102 EB Raalte
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Zwanenwoerd
8102BC Raalte

Parkeerplaats centrum

Varkensmarkt
8102EG Raalte

Tourist Info Raalte

Herenstraat 19
8102 CN Raalte

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853442 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding