Treinwandelen: kastelenroute Heino-Raalte

Wandelroute 853438

Aangeboden door:

1906 37

Omschrijving

Deze blauwnetwandeling brengt je van station Heino naar station Raalte. Tijdens deze route kom je langs verschillende landgoederen en kun je genieten van de schitterende natuur en de ontspannen sfeer. Een indrukwekkende combinatie van natuur en cultuur door Salland.

Culturele route
De wandelroute start bij station Heino. De eerste stop is Kasteel het Nijenhuis, een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De geschiedenis gaat terug tot de late middeleeuwen. Het kasteel werd bewoond door verschillende adellijke geslachten. Sinds 2004 is het volledig toegankelijk voor publiek. In het kasteel is een deel van een omvangrijke kunstcollectie te bewonderen en in de beeldentuin staan zo’n 80 beeldhouwwerken. Wandel door de prachtige siertuin en geniet ondertussen van de mooiste beelden.

Tijd voor koffie
Nadat je een bezoek hebt gebracht aan Kasteel het Nijenhuis, loop je een aantal kilometer zuidwaarts door de mooie natuur in de buitenomgeving. Door Velnerbroek wandel je richting Raalte. Het eind van deze route nadert, en dan is het tijd voor koffie bij De Zwaan. Trek gekregen? Geniet dan van een lekkere lunch of diner. Als je langer wil genieten van de Sallandse rust, kun je hier ook overnachten. Het eindpunt van deze route is station Raalte.

Het centrum van Heino
Op de heen- of op de terugweg naar de trein is het leuk om nog even in het centrum van Heino langs de Leugenpompe (de dorpspomp) te lopen. Volgens de sage geeft die alleen water aan mensen met een zuiver geweten…

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Heino (Stationsweg, 8141 SK, Heino, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Heino
Stationsweg
8141 SK Heino
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

't Nijenhuis
8131RD Olst-Wijhe

Oplaadpunt

Nieuwe Wetering
8144RA Raalte

Bezoekerscentrum West-Salland

Canadastraat
8141AG Raalte

Tourist Info Heino

Marktstraat 7
8141 GA Heino
+31 (0)572 70 02 12

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel De Velner

Kasteel De Velner

Kasteel

Alleen nog een boerderij op de plaats van het linker bouwhuis.

Meer informatie
Geen foto van De Fundatie/Kasteel Het Nijenhuis

De Fundatie/Kasteel Het Nijenhuis

Kasteel

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven have...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jaap

geplaatst op:

Veel gevaarlijke en eentonige wegen. Er zijn echt mooiere routes naar hetzelfde punt. Deze lopen over half verharde en gras en zandwegen.

"Nogal saai"

 geplaatst op:

Veel verharde wegen en weinig afwisseld landschap (voornamelijk boerderijen en weiland). De start van de route, bij Kasteel Nijenhuis, is ook gelijk het hoogtepunt van deze wandeling. In deze buurt zijn veel bossen, maar deze route leidt je daar omheen en niet doorheen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853438 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 5-8-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding