Wandelroute Heusden

Wandelroute 853420

Aangeboden door:

7801 164

Omschrijving

Deze wandelroute neemt je mee langs de Bergsche Maas, over de Heusdens vesting en door natuurgebied De Hooibroeken. Een tocht volop afwisseling en bezienswaardigheden.

Kromme Nolkering
Op de dijk geniet je van mooie vergezichten over de rivier en de graslanden. Dit deel van de Maas werd eind negentiende eeuw door mensenhanden gegraven. Deze kunstmatige vertakking verminderde de hoeveelheid water die de Merwede te verwerken kreeg. Net voor Heusden zie je in de verte de Kromme Nolkering, een grote sluis in het Heusdens Kanaal.

Hooibroeken
Het voetpad neemt je mee over de vestingwerken van Heusden, een pittoresk vestingstadje. De vestingwerken werden in 1978 onderworpen aan een grootscheepse restauratie, vanaf de wal kijk je mooi uit over o.a. de restanten van het middeleeuwse Kasteel Heusden en de grachten. Verderop loop je door Oudheusden, een dorpje dat ooit aan de Maas lag. Tot slot wandel je door De Hooibroeken, een ongerept natuurgebied van graslanden en vochtige bossen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

74
74 (Provincialeweg, 5158NN, Heusden, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

74
Jouw startpunt
Knooppunt 74
Provincialeweg
5158NN Heusden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Industrieweg
5256NX Heusden

Oplaadpunt

Ridderstraat
5256EE Heusden

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Veel verkeer"

 geplaatst op:

Het stukje door Heusden en direct daaromheen was mooi, de rest van de route, richting Oosten, ging een stuk langs een drukke weg en had verder niets toe te voegen. Het vreemdste/meest slechte vonden we de knooppunten die er gewoon niet waren. De knooppunten met de gele driehoek op een paaltje klopten totaal niet met de beschrijving. Ik denk dat deze niet van route.nl zijn. Ik ga geen wandelroute meer doen hiermee.

M, Anders

op:

Peter

op:

"Kut app"

 geplaatst op:

Kut app

Monique

op:

Pafra

op:

"Veel verkeer en drukke wegen. Weinig natuurschoon."

  op:

"App is veel te traag"

  op:

"Waleuk Recreatie- & Kampeerboerderij, een goed startpunt voor deze route"

 geplaatst op:

Twee weken geleden deze route voor het eerst gelopen. De route begint bij Waleuk Recreatie- & Kampeerboerderij waar je voorafgaand aan en na afloop van je wandeling iets kunt drinken. Ik werd daar hartelijk ontvangen. Het vestingstadje Heusden dat je halverwege de tocht aandoet, is beslist een bezoek waard. Vandaag wederom de wandeling gelopen maar dan in tegengestelde richting. En ook nu erg van de omgeving genoten.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 853420 | Toegevoegd op 14-6-2018 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding