Treinfietsen: van Hengelo naar Enschede

Wandelroute 851051

Aangeboden door:

772 26

Omschrijving

Fiets van Hengelo naar Enschede en ontdek naast de steden ook het omliggende gebied tussen deze twee bruisende steden in Overijssel.

Karmelietenklooster
Deze fietsroute begint bij het treinstation van Hengelo. Via het centrum rijd je naar het Karmelietenklooster. Nog niet zo heel lang geleden woonden paters in het klooster die op school lesgaven. Nu krijgen leerlingen van lyceum De Grundel les in het klooster. Via het oosten van Hengelo verlaat je de stad richting het groen. Langs het Lonnekermeer volg je de route richting vliegbasis Twente. Je kunt nog een omweg maken naar Lonneker om daar een kop koffie te drinken bij Café Sprakel in de Dorpsstraat.

Treinstation Kennispark
Zigzaggend fiets je richting het zuiden door Zuidkamp. Daarna fiets je weer richting het westen, langs het water, naar treinstation Kennispark. Misschien heb je nog tijd om het energie-neutrale fiets- en voetpad te ontdekken dat treinstation Kennispark verbindt met Universiteit Twente. Op dit pad word je verrast door hightech elementen die vernieuwend en experimenteel zijn. Vanuit daar is het nog een klein stukje naar het eind van de route: treinstation Enschede.

Eindpunt van de route: Enschede
Station Enschede ligt aan de rand van het centrum van de stad. Vanaf hier kun je op de fiets of wandelend genieten van het natuurgebied tussen Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Dus stap in de trein en reis met een van de Blauwnet treinen naar een van de stations om vanuit daar een mooie fietstocht te maken.


Treinvoordeel voor fietsers: Gratis je fiets meenemen
Voor je terugreis naar het startpunt van je fietsroute hebben we een leuke treinaanbieding. Neem gratis je fiets mee in de trein. Ga naar route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Hengelo (AH to go, 7551 CN, Hengelo, Overijssel, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Hengelo
AH to go
7551 CN Hengelo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Willemstraat
7551BX Hengelo

STICHTING BELEEF BOEIEND BORNE

Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
+31 (0)6 48 45 93 11
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Karmelietenklooster

Karmelietenklooster

Abdij

Verspreid over België en Nederland liggen tal van abdijen, waa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 851051 | Toegevoegd op 11-6-2018 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding