Treinfietsen van Almelo De Riet naar Borne

Wandelroute 851042

Aangeboden door:

903 24

Omschrijving

Ontdek de omgeving van Almelo en fiets vanaf treinstation Almelo de Riet naar treinstation Borne. Deze fietsroute maakt onderdeel uit van het Blauwnettraject Kampen-Enschede.

Ontdek Almelo
Voordat je met de fietstocht begint, is het leuk om Almelo te verkennen. Deze stad in het oosten van het land is niet alleen de groenste van Overijssel, er is ook nog eens veel te zien en te doen. Drink een kop koffie of ga lunchen bij een van de vele leuke restaurantjes, of bezoek een museum. In Almelo is altijd wat te doen voor jong en oud. Er is een groot winkelaanbod en kunst en cultuur is ook volop vertegenwoordigd.

Natuurlijk genieten
Almelo is de ideale uitvalsbasis voor het maken van een fietstocht. Deze fietsroute begint bij treinstation Almelo de Riet. Vanuit hier fiets je zuidwaarts richting al het groen dat de omgeving van Almelo je te bieden heeft. Kijk om je heen en geniet van de natuur terwijl de wind door je haren gaat. Via Tusveld fiets je richting Zenderen, een dorp dat al genoemd werd in de tiende eeuw. Via de noordkant van Borne kom je het dorp binnen. Vervolgens rijd je door naar treinstation Borne. Vlak voor aankomst kun je nog een kop koffie drinken bij Grand Café de Steeg, dat middenin het centrum van Borne ligt.

Eindpunt: Borne
Tot het eind van de 18e eeuw was Borne een plattelandsgemeente. In 1828 kwam de eerste textielfabriek en groeide uit tot een groot bedrijf waar veel mensen uit de regio werkzaam waren.
Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor fietsers: Gratis je fiets meenemen
Voor je terugreis naar het startpunt van je fietsroute hebben we een leuke treinaanbieding. Neem gratis je fiets mee in de trein. Ga naar route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Almelo de Riet (Anemoonstraat, 7601 CV, Almelo, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Almelo de Riet
Anemoonstraat
7601 CV Almelo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Het Baken
7607AA Almelo

SMIKKEL Pannenkoekenhuis

Hertmerweg 45A
7625 RH Zenderen
+31 (0)74 357 75 34
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café De Steeg

Grand Café De Steeg

Fietscafe

Grand Café De Steeg ligt in het gezellige centrum van Borne in...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 851042 | Toegevoegd op 11-6-2018 | Laatst gewijzigd op 5-8-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding