Treinwandelen langs de IJssel: Hanzesteden Kampen-Zwolle

Wandelroute 843156

Aangeboden door:

3109 72

Omschrijving

Deze wandelroute van ruim 21 kilometer brengt je langs de IJssel van Kampen naar Zwolle. Een prachtige wandeling waarin natuur en stad worden afgewisseld.

Wandelen langs de IJssel
Het startpunt van deze wandelroute is treinstation Kampen, dat aan de IJssel ligt. Je loopt hier een aantal kilometer langs de IJssel richting Wilsum, dat zorgt voor prachtige vergezichten. Als je aankomt in ’s-Heerenbroek na ongeveer 10 kilometer, is het tijd voor de eerste stop bij Theehuis Zalkerveer. Rust even uit en geniet van een kop koffie, thee en eventueel een lekkere lunch. Theehuis Zalkerveer ligt in de gevaarlijkste bocht aan de IJssel, namelijk op de plek waar de rivier een draai van meer dan negentig graden maakt. En dat zorgt voor een spectaculair uitzicht vanaf het terras.

Hanzestad Zwolle
De route vervolgt langs de IJssel naar beneden, een geweldige route om te lopen. Langs het water, genietend van het uitzicht en de rust om je heen. Onderweg kom je door verschillende kleine dorpjes langs de IJssel, zoals Spoolde en Katerveer. Ook loop je dwars door het Engelse Werk, een park op voormalige vestingswerken. Zwolle wordt begrensd door stadsmuren en grachten. In de late middeleeuwen was Zwolle een belangrijke Hanzestad en dat zie je nu nog terug aan alle mooie gebouwen. Tijdens deze wandeling kijk je je ogen uit in deze prachtige stad. Het eindpunt van deze wandeling is treinstation Zwolle.

Bruisend Zwolle
Naast het feit dat Zwolle een rijke geschiedenis heeft, kun je in deze Hanzestad ook goed terecht bij leuke winkels en eettentjes. Na de wandeling heb je wel een lekkere maaltijd verdiend! Vervolgens kun je de trein weer naar huis pakken vanaf station Zwolle.

Deze wandeling is onderverdeeld in de volgende deelroutes:

Of bekijk de hele route.

Treinvoordeel voor wandelaars: 2 voor de prijs van 1
Voor je terugreis naar het startpunt van je wandeling hebben we een leuke treinaanbieding. Reis na je wandeling samen terug voor de prijs van één. Meer informatie over Blauwnetlijnen vind je op route.nl/blauwnet

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Blauwnet

Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger: je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen Provincie Overijssel, Provincie Drenthe en vervoerders Keolis en Arriva.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Treinstation Kampen (Stationsplein, 8267 AB, Kampen, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Treinstation Kampen
Stationsplein
8267 AB Kampen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Stationsplein
8267AB Kampen

Oplaadpunt

Voorstraat
8261CK Kampen

Tourist Info Kampen

Oudestraat 41-43
8261 CD Kampen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

HANZETOUR ROUTE NL POI.031

Hanzestad Zwolle

Hanzestad

De Hanzestad Zwolle heeft je veel te bieden: een prachtig midd...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Fun"

 geplaatst op:

Was lekker lang maar heel fun om te doen. Enige jammere was dat we veel over fietspaden moesten lopen

"Langs de IJssel"

 geplaatst op:

Een heerlijke route langs de IJssel. Door mooie natuurgebieden. Lekker fris uitwaaien. Geluncht bij Zalkerveer, goedkoop en lekker. Gelopen van Zwolle naar Kampen, want je kan je auto gratis parkeren bij het station in Kampen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 843156 | Toegevoegd op 4-6-2018 | Laatst gewijzigd op 3-1-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding