Wandelen over de Grebbeberg

Wandelroute 792408

Aangeboden door:

4226 295

Omschrijving

In de bossen op de Grebbeberg is het prachtig wandelen. De tweede lus van deze route neemt je mee door de vlakke Gelderse Vallei. Wat een afwisseling!

Grebbelinie
Bij Pannekoekhuis De Grebbeberg kun je iets lekkers eten, zodat je met voldoende energie op pad gaat. De Grebbeberg is het abrupte einde (of begin) van de Utrechtse Heuvelrug. Het stille bos bestaat hier voornamelijk uit eiken. Er groeien typische bosplanten als vingerhoedskruid en adelaarsvaren. Aan de voet van de heuvel passeer je de Grebbesluis en de bijbehorende achttiende-eeuwse aarden verdedigingswerken van de Grebbelinie.

Kasteel Heimerstein
Vanaf de Grebbedijk kijk je uit op de Blauwe Kamer, een ongerept natuurgebied met plassen, graslanden en broekbos. Verderop wandel je even langs de uiterwaarden en kijk je uit op de Rijn. Vanuit de weidse polder zie je na een tijdje de Grebbeberg weer als een groene muur aan de horizon verschijnen. Je passeert Kasteel Heimerstein dat tijdens de Slag om de Grebbeberg in 1940 compleet werd vernietigd. In 1946 is het kasteel weer opgebouwd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannekoekhuis De Grebbeberg (Grebbeweg, 3911 AV, Rhenen, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannekoekhuis De Grebbeberg
Grebbeweg
3911 AV Rhenen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Grebbeweg
3911AZ Rhenen

Parkeerplaats centrum

Grebbeweg
3911AX Rhenen

Treinstation Rhenen

Stationsplein 1
3911BK Rhenen

VVV Rhenen

Markt 20
3911 LJ Rhenen
0317 61 23 33
Stuur een mail

Informatiecentrum De Blauwe Kamer

Blaauwe Kamer 14
6702 PA Wageningen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Pannekoekhuis De Grebbeberg

Pannekoekhuis De Grebbeberg

Pannenkoekenhuis

Pannekoekhuis De Grebbeberg staat midden op de bekende Grebbeb...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel Heimerstein

Kasteel Heimerstein

Kasteel

Dit kasteel werd tijdens de oorlog verwoest en in 1946 weer vo...

Meer informatie
Grebbesluis

Grebbesluis

VVV-idee

Al eeuwenlang vind je rond Renswoude geheimzinnige verdediging...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Flink afwisselend, wel over een drukke autodijk."

  op:

Edwin, Noord-Brabant

op:

"Mooi maar veel lange rechte wegen en dijkjes"

  op:

"mooie route"

 geplaatst op:

Wij begonnen in Wageningen bij Nudepark. Dan begin je met het wat lange saaie deel van de route. En dan sluit je af met lopen over de dijk en dat vonden wij ook niet zo fijn lopen. Op de grebbeberg nog een afslag genomen naar het militair Ereveld Grebbeberg, wat erg indrukwekkend was.

"Wandelroute ervaring Grebbeberg"

 geplaatst op:  

Heerlijk gewandelde tocht. Beginnend met een broodje Carpaccio van hotel 't Paviljoen , die we gegeten hebben op de Grebbedijk uitkijkend over de uiterwaarden, de Lek en de Betuwe. Het was frisjes, 4 gr.C., veel zon. Wij kunnen genieten van de diversiteit van fauna en flora naast de Rijn/Lek, zeker met de afdaling en beklimming van de Grebbeberg. Uiteindelijk heerlijke frisse neus gehaald en 14.500 stappen rijker. Mijn partner 17.177... iig beide ruim 11 km.

Marco

op:

"Van bos naar dijk"

 geplaatst op:

Start wandeling erg mooi via het bos op de Grebbeberg. De kilometers dijk richting Wageningen is onrustig lopen vanwege vele gemotoriseerde verkeer. Bij het verlaten va de dijk volgt een wat saai stuk met veel rechte wegen. Zou het mogelijk zijn om dit stuk wat leuker te maken door af en toe het Nude Klompenpad te volgen? Langs akkers en over slootjes, totdat je weer de dijk opgaat? Vanaf het stukje dijk, door het bos is wel weer een mooie afsluiting van de wandeling. Met natuurlijk een kopje koffie bij het pannenkoekenhuis.

Danielle , Anders

op:

"wandeling aanpassen"

 geplaatst op:

Eerste en laatste stuk over de Grebbeberg door het bos was mooi. Het middenstuk over de Grebbedijk hoort niet thuis in een wandeling. Wij vonden het niet prettig wandelen met het drukke verkeer (gevaarlijk)

"Veel asfalt"

 geplaatst op:

Heel lang stuk over een dijkje met veel ander verkeer. Terug grotendeels weet parallel aan de dijk. Helaas veel asfalt in deze route. De grebbeberg zelf is mooi

"Mooi én saai"

 geplaatst op:

Het eerste deel van de route is mooi door het bos, het tweede deel is een behoorlijk saai stuk over de dijk langs de blauwe kamer, daarna parallel weer terug langs de dijk. Jammer, want dat kan mooier. Laatste deel weer beloond met een mooi stuk bos!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 792408 | Toegevoegd op 19-4-2018 | Laatst gewijzigd op 14-3-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding