Wandelen door de Vlaamse Geuzenhoek

Wandelroute 773515

Aangeboden door:

688 13

Omschrijving

Vlakbij Oudenaarde maak je een mooie wandeling door de heuvels. Je loopt door de Geuzenhoek: een streek rondom het dorp Korsele waar na de Tachtigjarige Oorlog een protestantse gemeenschap bleef bestaan.

Tissenhovenmolen
De route start in Korsele. Je ziet hier o.a. de neogotische Nieuwe Kerk uit 1872. Hij staat aan de Koning Willemdreef: deze straatnaam is een unicum in Vlaanderen. In het buitengebied loop je over autoluwe weggetjes langs akkers en weilanden. Je hebt hier mooie vergezichten over de glooiende omgeving. Je passeert mooie oude hoeves, vanuit de verte zie je al de prachtige achttiende-eeuwse Tissenhovenmolen staan.

Zwadderkotmolen
Je daalt de Abeelstraat af, een onder wielrenners gekende helling. In de vallei van de Ooschebeek lijkt de tijd een beetje stilgestaan te hebben. Je vindt hier de Zwadderkotmolen, één van de plekjes aan je route waar je even wat kunt drinken en eten. Vervolgens loop je weer de heuvels in. Wat is het hier heerlijk rustig in de Vlaamse Ardennen. Ideaal om een dagje te onthaasten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

46
46 (Korsele, 9667, Horebeke, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

46
Jouw startpunt
Knooppunt 46
Korsele
9667 Horebeke
Plan route naar startpunt

Gaverbosdreef
9630 Zwalm

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Stefaan, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 773515 | Toegevoegd op 19-3-2018 | Laatst gewijzigd op 29-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding