Op pad in de polder

Wandelroute 770867

Aangeboden door:

1323 61

Omschrijving

In de Alblasserwaard wandel je door een oer-Hollands landschap. Een ideale route om even uit te waaien.

Giessen
Over een autoluw weggetje loop je Pinkenveer door. Deze buurtschap heeft zijn naam te danken aan een oversteek van éénjarige runderen (‘pinken’) over de Giessen. Langs de kant van de weg zie je sloten, knotwilgen en monumentale oude boerderijen. Verderop wandel je langs de kaarsrechte Smoutjesvliet, een oud afwateringskanaal én vaarweg. Je hebt hier weidse uitzichten over uitgestrekte graslanden.

Slingelandse Plassen
De Slingelandse Plassen zijn een waterrijk natuur- en recreatiegebied. Vanaf het lommerrijke pad heb je mooie doorkijkjes over het water. Je ziet er veel soorten planten en vogels. Langs een klein bosperceel loop je vervolgens naar de Giessen. Door de weilanden volg je dit meanderende riviertje. Geniet van de stilte, terwijl je uitkijkt op het kabbelende water en de wuivende rietkragen. Na een tijdje kom je langs de Oudendijkse Molen, een poldermolen uit 1683. Wat een plaatje!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Thuys eten en drinken (Zandkade, 4209 BC, Schelluinen, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Thuys eten en drinken
Zandkade
4209 BC Schelluinen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Voordijk
4209SB Giessenlanden

Natuurcentrum Gorinchem

Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem
06 - 21 40 09 24
Stuur een mail

gorinchem

Stationsweg
4201HL Gorinchem

VVV Gorinchem

Grote Markt
4201EA Gorinchem
0183 63 15 25
Stuur een mail

Natuurpoort Fort Altena

Tol 8
4251 PX Werkendam
+31 (0)183 30 13 29
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Thuys eten en drinken

Thuys eten en drinken

Restaurant

Geniet met vrienden of familie in het warm en gezellig ingeric...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Een erg mooie tocht en een uitstekend eetadres"

 geplaatst op:  

In aanvulling op de eerdere recensies kan ik nu (februari 2020) meedelen dat de mooiere route van knooppunt 69 naar 81 weer begaanbaar is. Bij de bouwval kun je er gewoon rechts omheen en hoef je niet meer over een slootje te stappen/springen. Naar mijn mening compleet onbegaanbaar, als het erg nat is, is een deel in de route over de kade vanaf de Slingelandse plassen naar Noordeloos. Totaal kapot gereden door trekkers of zo. De boerenweg De Hoogt is niet onaardig om te lopen. Veel groot geboomte en rustiger dan het mooiere, maar nu zeer slechte pad over de kade vlak langs de N214. Én "Thuys eten en drinken" in Schelluinen is ons (27 wandelaars) uitstekend bevallen. Een aanrader!

"Bedankt voor de tip Marjolein!"

 geplaatst op:

Dit is een van de mooiste wandelingen die we ooit hebben gelopen! Na een heerlijke lunch bij de genoemde brasserie zijn we een stukje anders gelopen. Geen enkel probleem. Verdwalen valt niet mee met deze handige app... We vonden de Alblasserwaard altijd al heel mooi. Deze wandeling bevestigde dat weer. Nog een tip voor wie tijd over heeft: Streekmuseum De Koperen Knop in Hardingsveld-Giessendam!

"Prachtige wandeling over (grotendeels) onverhard terrein"

 geplaatst op:

Wat een ontzettend mooie wandeling is dit! Je begint al op een erg mooie plaats tussen de boerderijen. Ongeveer 90% van de route loopt over onverharde paden, dus geen last van auto's of fietsers en alle tijd en ruimte om van het uitzicht te genieten. Helaas is het op dit moment (23-05-2019) niet mogelijk om vanaf knooppunt 69 naar knooppunt 81 te lopen omdat er een sloot is doorgetrokken en er (nog) geen brug ligt. Houd hier rekening mee want ik moest helemaal terug lopen en dat was best een stuk! Je kunt bij knooppunt 65 linksaf slaan (het laantje) en dan meteen de 1e weg weer rechts. Dan rechtdoor lopen - voorbij de huizen, mogelijk privé terrein! - en dan zie je een houten hek waardoor je weer op de kade komt. Je komt dan iets voorbij knooppunt 69 weer op de route en kan dan je weg gewoon vervolgen. Ook op de kade zelf moet je een kleine omweg maken. Er staat namelijk een oud gebouw op instortten waar hekken omheen zijn gezet. Je kan er aan de rechterkant omheen, over een klein slootje stappen/springen en je weg vervolgen. Een andere optie is om bij knooppunt 69 recht door te lopen - door het weiland - naar knooppunt 86 en dan naar knooppunt 11, maar je loopt dan wel een heel mooi stuk langs het water mis!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 770867 | Toegevoegd op 12-3-2018 | Laatst gewijzigd op 11-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding