Kartuizerroute

Wandelroute 769127

Aangeboden door:

384 16

Omschrijving

Deze wandelroute neemt je mee door de omgeving van Sint-Martens-Lierde, een dorpje in de Denderstreek. Trek je stevige schoenen aan voor een prachtige tocht over heuvelachtige, landelijke wegen en schilderachtige dorpspleintjes.

Kartuizerpriorij
Je begint de wandeling in Sint-Martens-Lierde. En wel op een heel pittoreske plek: de omgeving waar ooit een voormalige Kartuizerpriorij stond. Het klooster is niet bewaard gebleven, wel enkele achttiende-eeuwse gebouwen, zoals de pastorij, de kloosterkerk, de ingangspoort en een deel van het gastenkwartier. Ook op andere plaatsen aan de route zie je mooie gebouwen, zoals oude hoeves, kapelletjes en de parochiekerk Sint-Jan de Doper aan het fraaie dorpsplein van Hemelveerdegem.

Watermolen
Over een autoluw weggetje wandel je langs licht glooiende akkers en velden. In dit weidse landschap heb je regelmatig mooie vergezichten. Even lekker uitwaaien en onthaasten, dat zal je met deze route geen enkele moeite kosten. Wat een heerlijk rustige regio! Je steekt de Watermolenbeek over. Aan dit beekje zie je links van de weg de oude Lindeveldmolen staan, een molen die ooit aan de Kartuizerpriorij in Sint-Martens-Lierde behoorde.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

kartuizerstraat, 9570, Lierde, Oost-Vlaanderen, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
kartuizerstraat
9570 Lierde
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Stefaan, Anders

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 769127 | Toegevoegd op 6-3-2018 | Laatst gewijzigd op 13-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding