Wandelen door het Horsterwold

Wandelroute 767807

Aangeboden door:

2909 99

Omschrijving

Het Horsterwold is een prachtig natuurgebied aan de rand van Flevoland. Ideaal om te voet te ontdekken. Trek je stevige schoenen aan voor een afwisselende wandeling.

Loofbos
De route start vanuit Erkemederstrand, een prachtig gelegen camping aan het strand van Flevoland. Vanuit hier wandel je eerst over een autoluw weggetje tussen de velden door. Even genieten van de vergezichten, voordat je de bossen aan de rand van het Horsterwold in loopt. Met zo’n 3700 hectare is dit natuurgebied een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Je ziet er kastanjes, eiken, populieren en kersenbomen.

Nuldernauw
Hoe jong het Horsterwold ook moge zijn, de bomen zien eruit of ze hier al honderden jaren staan. De kleibodem is hier zo vruchtbaar, dat veel bomen spectaculair hard gegroeid zijn en dat er een rijkdom aan paddenstoelen en plantensoorten te zien is. Door zijn uitgestrektheid is het hier heerlijk rustig wandelen. Vanaf de bosrand heb je af en toe mooie doorkijkjes over het Nuldernauw, aan de overkant van het water ligt de Gelderse Vallei.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Erkemederstrand (Erkemederweg, 3896 LB, Zeewolde, Flevoland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Erkemederstrand
Erkemederweg
3896 LB Zeewolde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Erkemederweg
3896LB Zeewolde

Oplaadpunt

Zeedijk
3861MD Nijkerk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Erkemederstrand

Erkemederstrand

Camping

De camping Erkemederstrand is prachtig gelegen aan het strand ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Henri, Anders

op:

Dick

op:

"Heerlijke route. Niet druk bezocht, behalve dichtbij de parkeer plaatsen. Afwisselende paden, zand, bossig, grasland."

 geplaatst op:

Stevige schoenen voor drassige paden. In Covid tijd geen koffie to go of toilet mogeijkheid.

"Veel over de weg"

 geplaatst op:

Ik vond deze route voor mij te veel over de wegen. Ook waren er wat omgevallen bomen die de paden blokkeren. Een mooie lange route, maar toch loop ik liever wat minder rechttoe rechtaan weggetjes.

"Route voor rustzoekers"

 geplaatst op:

Startpunt camping heeft slagboom. Beter startpunt is 2,5 km verder: Evenementenstrand / Hondenstrand Erkemederstrand (dagtarief 5 euro), zodat je fietspad langs het water kunt volgen i.p.v. de weg. Anders loopt een derde van de route over de weg; vinden we jammer. Natuurgebied is mooi en momenteel erg rustig. Eén pad - net voorbij de picknicktafel rechtsaf - is kruip door sluip door i.v.m. diverse boomstammen en takken. Ook loop je een gedeelte over een mountainbikepad, in de fietsrichting, dus kijk af en toe achterom.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 767807 | Toegevoegd op 1-3-2018 | Laatst gewijzigd op 26-8-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding