Pannenkoekwandeling naar de Renderklippen

Wandelroute 767090

Aangeboden door:

3177 312

Omschrijving

Op zoek naar de schaapskudde op de heide van de Renderklippen! Buiten schapen kun je hier ook andere dieren tegenkomen, zoals edelherten, reeën, dassen en boommarters.

Schaapskudde Renderklippen
Nog even een kopje koffie bij Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal en dan: op pad. Je loopt door de naaldbossen naar de prachtige glooiende heide van de Renderklippen. De hoogteverschillen op de met heide begroeide stuwwallen geeft je wandeling ineens extra cachet. De Renderklippen is een van de stilte plekken van Nederland. De Schaapskudde Epe-Heerde laat hier zo’n 130 Veluwse Heideschapen grazen, een ras dat bijna verdwenen was. De herder maakt graag een praatje met je als je hem tegenkomt!

Stuifduinen
De Veluwe is in de ijstijd ontstaan door gletsjers die stuwwallen opwierpen, daarna volgden in de middeleeuwen grote zandverstuivingen door boskap. De Renderklippen zijn stuifduinen uit deze tijd, de naam betekent dan ook op- en neer gaande heuvels. Grafheuvels herinneren aan vroeger tijden. Door de bossen rond de heide wandel je weer terug naar je startpunt. Schuif hier aan voor een heerlijke pannenkoek, dat gaat er wel in zo onderhand! Er is ook een leuk terras met speeltuin.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal (Ossenweg, 8161 PZ, Epe, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal
Ossenweg
8161 PZ Epe
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Dellenweg
8162NC Epe

Parkeerplaats

Dellenweg
8162NC Epe

VVV Epe

Pastoor Somstraat 6
8162 AK Epe
+31 (0)578 74 50 19
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Terras-foto Ossenstal

Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal

Pannenkoekenhuis

Pannenkoekenrestaurant De Ossenstal is een uniek gebouw in het...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie wandeling door mooie omgeving. Voor herhaling vatbaar"

  op:

"Veel over fietspaden."

  op:

"Mooie route door bos en heide"

 geplaatst op:

(Mijn start) Parkeerterrein hertenkamp de dellen. Vlakke route, makkelijk te lopen

Aad, Anders

op:

"Erg mooi gebied, je loopt wel af en toe op een fietspad terwijl je links en rechts de mooiste wandelpaden ziet. Bij pannenkoekboerderij is veldje met wild observatie plek waar ik wat zwijnen kon zien, top"

 geplaatst op:

Tip: een goed startpunt is langs de Dellenweg ter hoogte van Fletcher hotel, daar is een P langs de weg.

Aart-Jan , Anders

op:

Marco

op:

Martijn

op:

"In een mooi winterlandschap, dan is deze route prachtig."

 geplaatst op:

Neem het pad over de hei en niet er langs...

Joke en Peter-Paul , Zuid-Holland

op:

"Meer een fietsroute"

 geplaatst op:

Prachtig gebied om te wandelen, helaas gaat deze route voor 75% over rechte betonnen fietspaden. Neem als alternatief het wandelpad naast de route over de renderklippen. Veel leuker wandelen, prachtige uitzichten. Verderop adviseer ik ook om een alternatief te nemen over de wandelpaden.

"Veel fietspad om te lopen."

 geplaatst op:

Leuke route, goed te doen. Maar jammer dat er veel fietspad moet worden gelopen. Nu was het niet zo druk op het fietspad, omdat het weer wat minder was, maar in de zomer niet te doen denk ik.

Kim

op:

"Ontmoet, geniet & maak kennis met dieren en afwisselende begroeiing"

 geplaatst op:

Een wandeling om van te genieten. In eerste instantie een tegenvaller doordat de route over een grauw, grijs fietspad leidt. En overwoog ik om bij het hertenkamp de ter plaatse voorgestelde route te gaan lopen. Door bij het begin van de heide het pad te volgen dat door het glooiende heidelandschap kronkelt, werd de wandeling veel interessanter. Ik trof de schaapskudde met lammetjes in de schuur, samen met geur en geluid een natuurlijke beleving. De route vervolgend over opnieuw het fietspad, bedacht ik dat dit wel een heel rolstoelvriendelijke route was. Totdat uiteindelijk de route afdwaalde van het grauwe grijs en zijn weg vervolgde door over half verharde bospaden die met de vele regens af en toe slikkerig waren. Op verschillende plaatsen wordt informatie gegeven over het landschap, boeiend en het geeft in mijn beleving een extra smaak aan deze route. Mogelijk is dit gebied in een zonnige periode drukker bezocht, nu gaf het mij een aangenaam alleen-zijn ervaring. Een moment van verstilling en rust. Als je de flarden van geluiden van de nabije snelweg op de heide wegdacht, was er ook echt rust. Kort voordat ik aan het einde van mijn route was ontmoette ik een zwijn die met zijn ontbijt bezig was. Toen het dier mij opmerkte schoot het knorrend de bossen in. Zodat voor mij de weg open lag naar het restaurant ‘de Ossenstal’, waar ik genoot van mijn avondeten. Sfeer, goede bediening en lekkere bereiding zorgden voor een welkome pauze, voordat ik in de auto stapte richting huis. Het pad van restaurant naar de doorgaande weg is meer geschikt voor off-road rijden, een renovatie is wel gewenst. Alles bij elkaar een echte aanrader en adviseer ik de auto te parkeren bij de hertenweide.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 767090 | Toegevoegd op 26-2-2018 | Laatst gewijzigd op 5-11-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding