Wandelen door Culemborg en langs de Lek

Wandelroute 766222

Aangeboden door:

2850 146

Omschrijving

Langs de Lek loop je door de prachtige uiterwaarden. In de oude binnenstad van Culemborg geniet je van de rijke cultuurhistorie.

Fort Everdingen
Vanuit hartje Culemborg loop je in no-time naar de Lek. Even uitwaaien, terwijl je van het uitzicht over het kabbelende water geniet. Je loop door de Baarsemwaard en Goilberdingerwaard: twee vogelrijke natuurgebiedjes die bestaan uit een mix van bloemrijk grasland, rietland, knotwilgen en meidoornstruiken. Je komt langs Werk aan het Spoel, in het landschap zie je de aangelegde versterkingen nog terug. Verderop kom je langs Fort Everdingen uit 1847.

Stadhuis
Wandelend over de Diefdijk zie je in het weidse polderlandschap nog enkele bunkers, deze dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Terug in Culemborg passeer je de Johanna, een korenmolen uit 1888. Even later lijk je een beetje terug in de tijd te stappen als je het oude centrum van Culemborg betreedt. Je ziet hier o.a. de prachtige eeuwenoude Lanxmeerpoort en het Stadhuis uit 1539.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Goilberdingerdijk, 4106LC, Culemborg, Gelderland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Culemborg
Goilberdingerdijk
4106LC Culemborg
Plan route naar startpunt

Drinkwatertappunt Oasen (Vijfheerenlanden)

Oasen drinkwater
4121KK Vijfheerenlanden

Parkeerplaats

Lekdijk
3998NH Houten

Oplaadpunt

Helling
4101AE Culemborg

culemborg

Stationsplein
4101NX Culemborg

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Johanna

Johanna

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Fort Everdingen

Fort Everdingen

Fort

Torenfort Everdingen werd gebouwd tussen 1842 en 1847 als onde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Waardeloze wandeling op drukke dijk en saaie rechte asfalt weg"

 geplaatst op:

Niet doen

"De polderwegen zijn inderdaad erg smal. Veel verkeer op zaterdag. Fort Everdingen kun je wel rondom heen lopen. De rote geeft heen en terug aan. Zeer smalle modderige paadjes langs de weilanden. Niet aan te raden om te lopen na 1 dag regen."

  op:

"Levensgevaarlijk"

 geplaatst op:

Deze route loopt 4/5 over autoweg. De wegen zijn zo smal dat er geen twee auto’s naast elkaar passen en men elkaar voorrang moet verlenen. Als wandelaar ben je een obstakel dat bij voorkeur met de autospiegel aangetikt moet worden. Daarnaast schrik je je steeds te barsten door aanstormende pelotons die tour de fransje aan het spelen zijn. Op het enige stukje onverharde route, wordt je halverwege getrakteerd op een bordje “verboden voor honden” zodat deze zelfstandig terug moet lopen naar de auto. Verderop begrijp je waarom. De route is totaal overwoekerd zodat je een kapmes nodig hebt om tussen de bramen en brandnetels door te komen. Daar zou je je hondje natuurlijk mee verwonden. Nergens op de route kun je naast elkaar lopen dus loop deze route niet als je dat juist zo aardig vind aan wandelen. Tot slot klopt de route op sommige punten niet en moet je op het kaartje navigeren en de stem “keer om” een half uurtje uit zetten. Het is een mooi stukje Nederland, zonder meer. Maar deze route is kwalitatief uitermate teleurstellend.

Leo

op:

Otto, Noord-Brabant

op:

"Prachtige route !"

  op:

"Deel van Culemborg langs de lek richting fort Everdingen is erg mooi"

  op:

"Veel verkeer"

 geplaatst op:

Schitterend uitzicht langs de Lek maar helaas veel verkeer.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 766222 | Toegevoegd op 23-2-2018 | Laatst gewijzigd op 7-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding