Urdonautalsteig

Wandelroute 766078

Aangeboden door:

275 4

Omschrijving

Het Urdonautal wordt vandaag de dag ook het Wellheimer Trockental genoemd, omdat het mooie dal nu "watervrij" is. De voor het Natuurpark Altmühltal zo kenmerkende jeneverbesheides en hellingen met droog grasland sieren het landschap.

De 69 kilometer lange Urdonautalsteig, gecertificeerd als "Qualitätsweg Wanderbares Deutschland", volgt het oude verloop van der Urdonau van Dollnstein door het Natuurbosreservaat "Beixenhard" via Wellheim tot Rennertshofen. Via Bergen en door het Schuttertal gaat het terug naar Wellheim.

Behalve de jeneverbesheides kom je door beukenbossen en ontdek je bizarre rotsformaties, die door de kracht van de Urdonau gevormd zijn, zoals de bij klimmers geliefde Dohlenfelsen. Geologisch interessant zijn ook de Galgenberg en de Weinberghöhlen bij Rennertshofen.

Bezienswaardigheden zijn het Altmühlzentrum Burg Dollnstein, de Wellheimer kasteelruïne, het Renaissanceschloss in Neuburg an der Donau (over een stijgend weggetje te bereiken) of de barokke bedevaartskerk "Heilig Kreuz" in Bergen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Am Gänsbuck, 91795, Dollnstein, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Dollnstein
Am Gänsbuck
91795 Dollnstein
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 766078 | Toegevoegd op 22-2-2018 | Laatst gewijzigd op 29-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding