Wandelen bij Wintelre

Wandelroute 762380

Aangeboden door:

3257 120

Omschrijving

Kom wandelen bij Wintelre, een van de Acht Zaligheden in Noord-Brabant. In het plaatsje zelf ervaar je een gemoedelijk sfeertje. In het buitengebied tref je volop natuurschoon aan.

Buikheide
Vanuit Boerderijterras en zichtstal Hoeve De Nachtegaal wandel je eerst naar Wintelre. Je ziet hier o.a. de Sint-Willibrorduskerk die in de loop der tijd flink verbouwd is. Ook passeer je enkele karakteristieke streekboerderijen. Nadat je een tijdje door het kleinschalige agrarische landschap hebt gewandeld, loop je de bossen van Buikheide in. Je treft hier vooral naaldbomen aan, maar ook volgroeide Amerikaanse eiken. En een heerlijke verfrissende rust!

Groot- en Kleinmeer
In de bossen liggen twee natuurlijke vennen: het Groot- en Kleinmeer. Dankzij de bijzondere flora gelden ze als beschermd natuurmonument. Bij het Grootmeer staat een uitkijktoren, je hebt een mooi uitzicht over de omgeving. Bij De Nachtegaal kun je pauze inlassen om even aan te sterken, voordat je over onverharde paden en autoluwe paadjes een rondje tussen de velden en langs de bosrand van de Oostelbeerse Heide maakt. De route eindigt met een gezellige terrasje bij De Nachtegaal.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Boerderijterras en zichtstal Hoeve de Nachtegaal (Merenweg, 5513 NZ, Wintelre, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Boerderijterras en zichtstal Hoeve de Nachtegaal
Merenweg
5513 NZ Wintelre
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Oostelbeersedijk
5513NZ Eersel

Oplaadpunt

Oude Kerkstraat
5507LA Veldhoven

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hoeve de Nachtegaal

Boerderijterras en zichtstal Hoeve de Nachtegaal

Fietscafe

Boerderijterras en zichtstal Hoeve De Nachtegaal ligt net buit...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Auto is ook gratis te parkeren bij de sportvelden (vlak bij knp 11). Ik ben vanaf knp 11 niet rechtstreeks naar 12 gelopen maar heb het zuidelijke deel van de route in tegenovergestelde richting gelopen (van 11 naar 10 en zo verder), dan kom je ook weer bij 12 uit, daarmee voorkom je dat je 2 keer deel van de route (van 11 naar 12) loopt, dat is bovendien een drukke autoweg

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 762380 | Toegevoegd op 6-2-2018 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding