De natuur in bij Kelpen-Oler

Wandelroute 761324

Aangeboden door:

3906 89

Omschrijving

Rondom het Midden-Limburgse kerkdorp Kelpen-Oler is het verrassend leuk wandelen. Je vindt er volop rust, ook ontdek je hier twee bijzondere natuurgebiedjes: Keversbroek en De Moost.

Keversbroek
De route start bij Grandcafé Bie de Tied, een authentiek gezellig dorpscafé net naast de dorpskerk. Pak hier een terrasje, voordat je het buitengebied in loopt. Je wandelt de weilanden in, zodat je meteen in de juiste stemming komt. Wat is het hier lekker rustig! Je wandelt het Keversbroek in. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit een aaneenschakeling van hooiland, natte graslanden en bospercelen met populieren en elzen.

De Moost
Verderop wandel je langs de oever van de Tungelroyse Beek. In dit idyllische landschap geniet je van het kabbelende water, de rietkragen en de weilanden en akkers die je om je heen ziet. Na een tijdje loop je via een autoluwe weg naar de Moost. Dit particuliere natuurgebiedje is omgetoverd tot een bijzonder spreukenbos: een leuke belevenis! Langs het kanaal is het vervolgens heerlijk wandelen langs de vele bomen en struiken. Tijd voor een terrasje Bie de Tied!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grandcafé Bie de Tied (Grathemerweg, 6037 RP, Kelpen-Oler, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grandcafé Bie de Tied
Grathemerweg
6037 RP Kelpen-Oler
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Limburgstraat
6037SH Leudal

Brugstraat

Brugstraat 2b

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bie de Tied

Grandcafé Bie de Tied

Fietscafe

Grandcafé Bie de Tied ligt in Kelpen-Oler, het authentieke ker...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Aldenhoven

Aldenhoven

Landhuis

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Teleurstellende route rond Kelpen-Oler"

 geplaatst op:

Afgelopen zaterdag 22 augustus 2020 besloten de wandeling rond Kelpen-Oler te maken. De parkeergelegenheid in Kelpen-Oler was prima. Het eerste stuk ging over een slechts door een enkele tractor bereden grasstuk. Gras stond redelijk hoog. Aangekomen bij de oversteek van de N280, gelukkig met verkeerslichten, konden we het vervolg van de route niet vinden. Verwezen werd richting Leveroy, maar daar was geen aangegeven pad. Na veel zoeken besloten een naar een pad uitziende grasstrook te volgen, die echter aan alle zijden een eind verderop helemaal met prikkeldraad was afgesloten. Uiteindelijk een flink stuk rondgelopen tot we bij punt 91 weer op de route waren. Vervolgens over een grasstrook langs de Tungelroyse beek, waar op sommige plaatsen het gras tot aan de knie kwam. Tot slot nog een gevaarlijke oversteek over de N280, geen verkeerslichten. De enige leuke ervaring was in de Moost. Al met al een wandeling die wij zeker niet aanbevelen, gelet op de niet onderhouden graspaden en het niet kloppen van de nummering, vooral tussen 82-93-91.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 761324 | Toegevoegd op 1-2-2018 | Laatst gewijzigd op 16-3-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding