Wandelen rondom de mooie Staffelsee

Wandelroute 759804

Aangeboden door:

656 4

Omschrijving

Deze ronde om de Staffelsee, een van de warmste meren van Beieren met de zeven eilanden, is een klassieker onder de wandelroutes in het Blauwe Land. Je moet weliswaar wat conditie hebben voor deze route van meer dan 20 km, maar het is met alle uitzichten over het meer en de voor-Alpen heel mooi.

Op naar de Obersee
Je begint je wandeling bij het Staffelsee-openluchtzwembad in Murnau en volgt vanuit hier het bospad langs de zuidelijke oever van het meer. Na zo'n 6 km kom je bij de zogenaamde Obersee, die opvalt door het moeraslandschap. Zeldzame dier- en plantensoorten kunnen in dit natuurgebied bekeken worden.

Terug met de motorboot of toch te voet?
Na 13 km kom je aan in Uffing. Daar kun je als je te moe bent voor de rest van de route vanaf Gasthof Alpenblick met een motorboot terug naar het beginpunt. Je kunt ook eventjes uitrusten in de Biergarten direct aan het water om daarna je tocht te vervolgen. De tocht gaat daarna verder door Uffing, via een plateau naar Rieden en vanuit daar verder naar Seehausen. Uiteindelijk kom je weer terug bij het startpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Seestraße, 82418, Murnau am Staffelsee, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Murnau am Staffelsee
Seestraße
82418 Murnau am Staffelsee
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 759804 | Toegevoegd op 24-1-2018 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding