De Ster van Dwingeloo route Blauwe meer

Wandelroute 757391

Aangeboden door:

10433 62

Omschrijving

Deze route maakt deel uit van de Ster van Dwingeloo: een meerdaags wandelarrangement dat je meeneemt door de idyllische omgeving van Dwingeloo. Op dit traject loop je door de landerijen naar natuurgebied Leggelderveld.

Dwingelderstroom
Vanuit B&B De Ster van Dwingeloo wandel je over de Brink. Je ziet hier enkele negentiende-eeuwse boerderijen, het voormalige schultehuis en de fraaie vijftiende-eeuwse Sint-Nicolaaskerk. Wat een mooi sfeertje! Vervolgens loop je over autoluwe weggetjes tussen uitgestrekte akkers en weilanden. Net voor je de Dwingelderstroom oversteekt, zie je links een kei die als monument dient voor een neergestorte Amerikaanse bommenwerper. Rechts ligt een verruigd stukje grond met visvijver.

Het Leggelderveld
Het Leggelderveld is wellicht niet zo bekend, maar daarom nog niet minder mooi. In dit natuurgebied tref je een mix aan van bos, droge en natte heide en schrale graslanden. Je loopt een stukje langs het Blauwe Meer dat is ontstaan door de winning van kalkzandsteen. De idyllische blauwgroene kleur van het water wordt veroorzaakt door een mineraal, glauconiet. Door de landerijen loop je terug naar Dwingeloo: tijd voor een terrasje!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Achter de Hoven, 7991CG, Dwingeloo, Drenthe, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Dwingeloo
Achter de Hoven
7991CG Dwingeloo
Plan route naar startpunt

Toerist Info Dwingeloo

Brink 4
7991 CG Dwingeloo

Parkeerplaats centrum

Brinkweg
7991BA Westerveld

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

B&B De Ster van Dwingeloo

B&B De Ster van Dwingeloo

Bed & Breakfast

Wegdromen onder de sterrenhemel. Wil je na een flinke wandelin...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Arianne

op:

Wilfried, Anders

op:

Jacques

op:

Maurits Jan

op:

"Prachtige rustige wegen, zandpaden. Leggelderveld en Blauwe Meer echt prachtig! Heel verrassend. Verder veel kleine binnenweggetjes. Alleen 1e km’s langs Lhee naar Holtien langs vrij drukke weggetjes."

 geplaatst op:

Zwembroek en handdoek mee bij mooi en warm weer! En natuurlijk een lunchpakket!

"Het is een fietsroute ipv wandelroute."

 geplaatst op:

De route loopt voor 85% over brede wegen en verharde fietspaden, veel rechte saaie stukken. Alleen het rondje over de heide en het Blauwe meer is mooi om te lopen maar daarvoor kun je je fiets wel even parkeren want het loopt rond dus je komt vrijwel bij het beginpunt uit. Absoluut geen aanrader om te lopen misschien wel leuk om te fietsen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 757391 | Toegevoegd op 9-1-2018 | Laatst gewijzigd op 4-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding