Wandelen door Rockanje en omgeving

Wandelroute 757127

Aangeboden door:

1914 149

Omschrijving

In de omgeving van Rockanje maak je een prachtige wandeling door de polders en natuurgebied Voornes Duin. In het dorpje zelf tref je enkele oude gebouwen aan en een gezellig sfeertje.

De Strype
in no-time loop je Rockanje binnen. In dit leuke dorpje passeer je o.a. de mooie zestiende-eeuwse Nederlands Hervormde Kerk. Net buiten de dorpskerk wandel je langs de Rockanje, een monumentale korenmolen uit 1718. Even later loop je via het voetpad Meertje de Waal in: een natuurgebied van graslanden en riet. Dit gebiedje is ontstaan rondom de Strype, een eeuwenoude kreek.

Voornes Duin
Verderop wandel je door Voornes Duin, een natuurgebied waar je lekker veel afwisseling ervaart tussen bossen, vochtige valleien, droge duingraslanden en duindoornstruwelen. Het kan hier lekker stil zijn, op het ruisen van de wind en het gekwetter van vogels na dan. Een heerlijke plek dus om even de alledaagse routine achter je te laten en helemaal tot rust te komen. J

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

89
89 (Zuid-Holland, 3235AR, Rockanje, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

89
Jouw startpunt
Knooppunt 89
Zuid-Holland
3235AR Rockanje
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Swinsedreef
3235AR Westvoorne

VVV Rockanje

Dorpsplein 24
3235 AD Rockanje
0181 40 16 00
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Duinstraat
3235 NK Westvoorne

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De Molen

Rockanje

Windmolen

De korenmolen van Rockanje werd gebouwd in 1718 als opvolger v...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Wandeling met uitdagingen"

 geplaatst op:

We hebben genoten van deze afwisselende wandeling.We zijn bij de molen gestart, niet betaald parkeren. Toen we de duinen in gingen leek het wel of we in de jungle terecht gekomen waren. Uitdagend, maar prachtig.

"Afwisselend!"

 geplaatst op:

Afwisselende leuke wandeling. We hebben wat meer strand toegevoegd. Paar keer langs autowegen, maar daar doe je niks aan. Helft dorp, helft natuur. Overal rustig behalve bij strandopgangen.

Reijersen, Anders

op:

"Half om half"

 geplaatst op:

De eerste helft van de route loop je bijna alleen maar op straat of over buitenwegen. Twee sterren. Het tweede deel gaat door de Duinen van Voorne. Alleen maar onverharde paden. Vijf sterren. Daarnaast is de parkeerplaats aan de Swinsedreef een groot deel van het jaar betaald (strandopgang), terwijl er langs de route meerdere gartis parkeergelegenheden zijn, bijv. bij knooppunt 32.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 757127 | Toegevoegd op 8-1-2018 | Laatst gewijzigd op 17-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding