Altmühltal-Panoramaweg

Wandelroute 753185

Aangeboden door:

1686 30

Omschrijving

Ga op pad in het natuurpark Altmühltal met deze route en geniet van zonovergoten heidevelden met jeneverbesstruiken, stille bossen, ruige rotsen en groene uiterwaarden. Ontdek dit prachtig landschap met zachte schoonheid.

Indrukwekkende natuurverschijnselen
Het startpunt van deze route ligt in Gunzenhausen in Franken. Vanuit hier wandel je over een afstand van ruim 200 kilometer door prachtige natuurgebieden. Onderweg kun je genieten van vele indrukwekkende natuurbelevenissen, waaronder bijzondere rotsformaties. Zo wandel je onder andere langs het bijzondere natuurverschijnsel de Steinerne Rinne, de rotsformatie Twaalf Apostelen en de Burgsteinfelsen bij Dollnstein. Ook kom je langs tal van uitzichtpunten met adembenemende vergezichten. Het heet immers niet voor niets de ‘Panoramaweg’. Je kijkt je ogen uit tijdens het wandelen.

Cultuur snuiven onderweg
Verder nodigen interessante steden in het natuurpark je uit om een pauze in te lassen of om een beetje cultuur te snuiven. In de musea langs de route vind je wereldberoemde fossielen zoals de archaeopteryx en voorwerpen uit de tijd van de Kelten en de Romeinen. Deze route is bekroond als ‘Qualitätsweg wanderbares Deutschland' (Kwaliteitsweg Wandelbaar Duitsland) en het is een van de ‘Top Trails of Germany’. Bovendien is de route makkelijk bereikbaar en goed bewegwijzerd. Zo kun jij stap voor stap en meter voor meter actief ontspannen midden in de natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Zum Schießwasen, 91710, Gunzenhausen, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gunzenhausen
Zum Schießwasen
91710 Gunzenhausen
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753185 | Toegevoegd op 29-11-2017 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding