Op pad naar de natuurrodelbahn van Brünnstein

Wandelroute 753101

Aangeboden door:

282 1

Omschrijving

Op deze route klim je al wandelend vanuit het dal bij Mühlau naar Brünnsteinhaus. Vervolgens verruil je het wandelen voor rodelen. Je daalt namelijk via de natuurrodelbaan af terug naar het dal. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over de wijde omgeving.

Klimmen naar het Brünnsteinhaus
Je start je wandeling op een parkeerplaats in het dal van de Brünnstein. Vanuit hier volg je de borden richting het Brünnsteinhaus. Na ongeveer een half uur neem je de afslag linksaf richting Rechenau. Vanuit daar volg je de Forstweg. Deze weg loopt af en toe steil omhoog, dus het is klimmen geblazen op deze route. Sla vervolgens achter de bergwachthut rechtsaf naar het Brünnsteinhaus. De route wordt overal goed aangegeven, dus je hoeft alleen maar de bordjes te volgen. Bij het Brünnsteinhaus is het tijd voor de afdaling. De start van de natuurrodelbaan ligt op steenworp afstand van het Brünnsteinhaus. Deze middelmatige tot moeilijke natuurrodelbaan is ongeveer 5.2 kilometer lang en het is daarmee een van de langste rodelroutes van heel Duitsland.

De natuurrodelbaan
De rodelbaan is slechts beperkt beschikbaar voor kinderen en voor kleine kinderen is de baan niet geschikt. De helling op langere gedeelte is namelijk op sommige stukjes erg steil en de wegrand is niet gezekerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mühlauer Straße, 83088, Kiefersfelden, Beieren, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Kiefersfelden
Mühlauer Straße
83088 Kiefersfelden
Plan route naar startpunt

Talstation Hockeck

Carl-Hagen-Straße
83080 Oberaudorf

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753101 | Toegevoegd op 28-11-2017 | Laatst gewijzigd op 26-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding