Winterrodelbaan van Hocheck naar Oberaudorf

Wandelroute 753100

Aangeboden door:

289

Omschrijving

Laat wandelen eens voor wat het is en ga voor een echte winteractiviteit: rodelen over de rodelbaan tussen Hocheck en Oberaudorf. Dit is de enige TÜV-goedgekeurde winterrodelbaan van Duitsland. Verder is de baan bekroond met ‘Zeer goed’ in de ADAC Rodelbahntest van 2012.

Te voet of met de stoeltjeslift?
Het is verboden om de route van de rodelbaan te voet te volgen. Er is wel een aparte weg beschikbaar waarop je te voet de berg kunt beklimmen. Zo kun je naar het startpunt van de rodelbaan wandelen en vervolgens terug naar beneden rodelen. Ben je niet zo van het klimmen? Dan kun je ook gebruikmaken van de vierpersoonsstoeltjeslift naar de start van de baan. Je vindt de start direct achter Berggasthof Hocheck op zo’n 200 meter van het bergstation van de stoeltjeslift.

De winterrodelbaan
De baan is bijna 3 kilometer lang met 25 bochten. De maximale helling op de baan bedraagt 24 procent. De natuurrodelbaan is aangelegd als 3 meter brede bosweg met een grindlaag. De bochten zijn breder aangelegd met een helling die naar het midden loopt, zodat je niet uit de bocht vliegt. Langs de baan vind je talrijke plekken waar je veilig eventjes kunt wachten. Het eindpunt van de baan ligt bij het dalstation van de Hocheck Sesselbahn.

Meer informatie
De rodelbaan is dagelijks tot 24.00 uur verlicht. Elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kun je tussen 18.30 en 21.00 uur gebruik maken van de vierpersoonsstoeltjeslift om naar boven te gaan, voor zover de weersomstandigheden dat toestaan.

Meer weten over de rodelbaan? Kijk dan hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Talstation Hockeck (Carl-Hagen-Straße, 83080, Oberaudorf, Beieren, Duitsland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Talstation Hockeck
Carl-Hagen-Straße
83080 Oberaudorf
Plan route naar startpunt

Kranzhorn

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Talstation Hockeck

Talstation Hockeck

Tourist Info

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753100 | Toegevoegd op 28-11-2017 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding