Maak een droomtocht rondom de Brünnstein

Wandelroute 753091

Aangeboden door: Beieren

166 3

Omschrijving

Op deze route ontdek je het prachtige berglandschap rondom de Brünnstein, een berg van 1634 meter hoogte in de Beierse Vooralpen. Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken.

Klimmen maar!
Wandel vanuit de Waldparkplats Tatzelwurm over bospaden naar de Baumoos Alm. Je volgt daarbij de AV-wegen 651 en 655. Vervolgens loop je in de richting van de Seeon Alm en verder naar de Himmelmoos Alm. Onderweg kun je genieten van het imposante berglandschap met fascinerende uitzichten langs de route. Vanuit deze weideomgeving met ongekende vergezichten tot in de Centrale Alpen is het niet ver meer naar het Brünnsteinhaus, een uitvalsbasis voor wandelaars. Vervolgens daal je over de AV-weg 657 weer af naar de Waldparkplatz Tatzelwurm. Deze weg heeft enkele met staaldraad gezekerde delen die redelijk goed begaanbaar zijn als je geen hoogtevrees hebt.

Naar de top van de Brünnstein?
Het is ook mogelijk om helemaal naar de top van de Brünnstein te wandelen. Doe dit wel alleen als je een zekere tred hebt en geen last hebt van hoogtevrees. Via de Dr. Julius Mayr Steig, een lichte klim, kun je in ongeveer 45 minuten de top bereiken vanaf het Brünnsteinhaus. Als alternatief kun je ook verder wandelen over de Himmelmoos Almen via een gedeeltelijk met staaldraad gezekerde klim.
Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Agger Straße, 83080, Oberaudorf, Beieren, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Oberaudorf
Agger Straße
83080 Oberaudorf
Plan route naar startpunt

Kranzhorn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753091 | Toegevoegd op 28-11-2017 | Laatst gewijzigd op 26-9-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding