Maak een droomtocht rondom de Brünnstein

Wandelroute 753091

Aangeboden door:

396 6

Omschrijving

Droomtocht rond de Brünnstein met mogelijkheid om naar de top te gaan. Volg vanaf de Waldparkplatz Tatzelwurm eerst de bospaden naar de Baumoos Alm (AV-wegen 657 en 655). Van daaruit neem je de klim in de richting van de Seeon Alm (AV-wegen 651 en 655). Door een prachtig berglandschap met fascinerende uitzichten en kleine details langs de route ga je verder naar de Himmelmoos Alm. Vanuit deze weideomgeving met heerlijke uitzichten tot in de Centrale Alpen is het niet ver meer naar het Brünnsteinhaus.

Vanaf het Brünnsteinhaus daal je over de AV-weg 657 af naar de Waldparkplatz Tatzelwurm (stevige wandelschoenen zijn hier wel nodig). Op deze weg tref je enkele met staaldraad gezekerde delen (minder geschikt voor mensen met hoogtevrees), die redelijk goed te doen zijn.

En wie helemaal naar de top van de Brünnstein wil, moet in ieder geval een zekere tred en geen hoogtevrees hebben. Via de Dr. Julius Mayr Steig (een lichte klim) kun je in ca. 45 minuten vanaf het Brünnsteinhaus de top bereiken. Als alternatief kun je ook verder over de Himmelmoos Almen via een gedeeltelijk met staaldraad gezekerde klim.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

83080, Oberaudorf, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Oberaudorf
83080 Oberaudorf
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 753091 | Toegevoegd op 28-11-2017 | Laatst gewijzigd op 29-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding